Човники листкові з куркою, грибами та вершками

Наші божественні човники – це найкраще, що я пробувала з листкового тіста💯. Зберігайте рецепт❤️. Човники листкові з куркою, грибами та вершками простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

✅ Тісто листкове БЕЗДРІЖДЖОВЕ 750 гр
✅ Гриби печериці 150 гр
✅ Грудка куряча 250 гр
✅ цибуля 1 шт
✅ Сметана 3 ст л
✅ Яйце 1 шт
✅ Сир 150 гр
✅ Сіль, перець за смаком

Човники листкові з куркою, грибами та вершками покроковий рецепт

1. З цих пропорцій виходить багато човників, у нас було 2 противени😁. Але сильно не спокушайтеся, вони зникають зі швидкістю світла😂😋. ⠀ Ми купували готове заморожене тісто. Обов’язково візьміть бездріжджове, так як дріжджове може надутися під час запікання і перетворитися з човників в плоти. ⠀ Поки тісто розморожується, зробіть начинку. Дрібно поріжте філе, гриби, цибулю😀.

2. Змішайте сметану з яйцем і додайте в начинку. ⠀ Тепер буде формувати самі човники. Для цього необхідно трохи розкачати тісто, щоб воно стало в два рази тонше. Потім розрізаємо на квадрати. З одного пласта тесту вийшло 9 квадратиків👌. Разом виходить 27 штучок. ⠀ Кожен квадрат складаємо навпіл і з боків защепляем вилкой.

3. Якщо виделкою тісто у вас не склеюється, то можна зробити руками. Так само можна змастити краї тіста водою або яйцем, тому що краї човників в духовці можуть розійтися😅. ⠀ Потім наповнюємо човники начинкою і відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусов.

4. За пару хвилин до готовності потрібно дістати човники з зверху посипати сиром. І відправити ще на хвильку в духовку🔥. ⠀ Не переживайте, грудка не буде сирої, за 20 хвилин все добре пропікається, головне дивіться, щоб самі човники красиво підрум’янилися💯❤️. ⠀

Відео рецепт 👇