Як зробити Дамський Каприз пиріг з горіхами, цукром і тестом на сметані рецепт простий. Дуже смачна солодкість, нагадує пахлаву, а готується в рази швидше! До речі, як вам зйомка на киноэффект?)
Інгредієнти
Для тесту:
🧈вершкове масло – 100г
🥣борошно – 200гр
🥛сметана – 200гр
🥄розпушувач – пол ч. л.
🥄сіль – щіпка
Для начинки:
🌰волоський горіх – 1 склянку
🥣цукор – 1 склянка
🥚яйце – 1шт
Для обвалювання:
🥄цукрова пудра – 100гр
Дамський Каприз пиріг з горіхами, цукром і тестом на сметані покроковий рецепт
1. Готуємо тісто.
Холодну рубане вершкове масло перетираємо з борошном і дрібкою солі. Додаємо сметану і розпушувач. Збираємо тісто в кулю. Вимішувати не нужно.
Холодну рубане вершкове масло перетираємо з борошном і дрібкою солі. Додаємо сметану і розпушувач. Збираємо тісто в кулю. Вимішувати не нужно.
2. Готуємо начинку.
Горіхи подрібнюємо у блендері, додаємо до них цукор і яйце, перемешиваем.
Горіхи подрібнюємо у блендері, додаємо до них цукор і яйце, перемешиваем.
3. З’єднуємо.
Тісто ділимо на дві частини. Одну частину трохи більше розкачуємо товщиною не більше 0,5 см, викладаємо у форму, поверх розподіляємо начинку. Закриваємо другою розкатаної частиною. Збоку можна зробити кіску. Робимо невеликі надрізи сверху.
Тісто ділимо на дві частини. Одну частину трохи більше розкачуємо товщиною не більше 0,5 см, викладаємо у форму, поверх розподіляємо начинку. Закриваємо другою розкатаної частиною. Збоку можна зробити кіску. Робимо невеликі надрізи сверху.
4. Випікаємо в духовці розігрітій до 180С хвилин 30-40. До рум’яності. Ще гарячий пиріг розрізаємо на ромбики і кожну частину обвалюємо в цукровій пудре.
Відео рецепт 👇