Ніжний Десерт шоколадний мус домашній простий рецепт.
Інгредієнти
✅60г несолоного вершкового масла
✅170г напівсолодкого шоколаду кращої якості
✅3 великих яйця, розділити жовтки і білки
✅½ чайної ложки винного каменю
✅50г(дивіться за смаком)
✅½ склянки жирних вершків для збивання, холодних
✅½ чайної ложки ванільного екстракту
(стакан 240мл)
⠀
Для прикраси
✅100г чашки жирних вершків для збивання, холодні
✅2 чайні ложки цукру
✅Шоколадна стружка
Десерт шоколадний мус домашній покроковий рецепт
1. Помістіть вершкове масло в миску для мікрохвильової печі. Розламайте шоколад на дрібні шматочки прямо в миску. Розігрівайте його в мікрохвильовій печі з інтервалом в 20 секунд, помішуючи між кожним розігрівом, поки шоколад не розплавиться приблизно на 75%. Помішуючи, дайте залишковим тепла в мисці повністю розтопити шоколад. (В якості альтернативи помістіть шоколад і масло в жаростійку миску і поставте її над каструлею з ледь киплячої водой.
2. Помішуйте дерев’яною ложкою, поки шоколад не розтопиться і суміш не стане гладкою). Дайте суміші охолонути протягом декількох хвилин, потім збийте яєчні жовтки по одному, перемішуючи до однорідності після кожного додавання. Відкладіть в сторону. ⠀ В чаші стаціонарного електричного міксера або ручного міксера збийте яєчні білки на середньо-високій швидкості до освіти пены.
3. Додайте винний камінь і збивайте до утворення м’яких піків (піки повинні тільки почати триматися і через секунду розплавитися). Поступово вбийте ¼ склянки цукру і продовжуйте збивати до утворення жорстких піків. З допомогою великої гумової лопатки складіть яєчно-білкову в шоколадну суміш і акуратно і повільно змішати до однорідності. Відкладіть в сторону. В іншій мисці збийте вершки на середньо-високій швидкості, поки вони не почнуть густеть.
4. Додайте решту 2 столові ложки цукру і ваніль і продовжуйте збивати, поки вершки не придбають середні піки (коли ви витягнете віночок з миски, піки трохи опустяться, але не втратять форму повністю). Вмішайте збиті вершки в шоколадну суміш. Переконайтеся, що вони повністю увійшли в шоколадну суміш, але не перемішуйте більше, ніж потрібно. Розділіть мус між 6 окремими келихами, накрийте і охолодіть до застигання, не менше 2 часов.
5. За кілька годин до подачі збийте вершки, поки вони не почнуть густіти. Додайте цукор і збийте до середніх піків. Викладіть збиті вершки на мус і зверху посипте шоколадної стружкой.
6. Інструкції на майбутнє: Мус можна приготувати заздалегідь, максимум за 1 день. Накрийте пластиковою плівкою і зберігайте в холодильнику в охолодженому вигляді. Додайте збиті вершки і шоколадну стружку за кілька годин до подачи.
7. Примітка: До складу шоколадного мусу входять сирі яйця. Якщо це викликає побоювання, використовуйте пастеризовані яйця. Пастеризовані яйця зазнають короткочасного теплового впливу, щоб знищити можливі бактерии.