Десерт Торт Павлова з лимонним курдом

Як зробити смачний Десерт Торт Павлова з лимонним курдом рецепт простий.

Інгредієнти

– Меренга:
4 білка (120 гр)
200 гр цукру
2 гр лимонної кислоти
9 гр кукурудзяного крохмалю

– лимонний курд
110 гр лимонного соку (4 лимона)
75 гр цукру
45 гр вершкового масла
3 жовтки
15 гр кукурудзяного крохмалю

– Крем:
300 гр вершків (від 30 %)
250 гр м’якого жирного сиру (крем-чіз, риккота)
50 гр цукрової пудри

Десерт Торт Павлова з лимонним курдом покроковий рецепт

1. Почнемо приготування торта. Приготуємо лимонний курд. Нагрівайте в сотейнику лимонний сік (110 гр), цукор (75 гр), вершкове масло (45 гр), яєчний жовток (3шт) і кукурудзяний крохмаль (15 гр), постійно перемішуючи до загусання (варити близько 2 хвилин).

2. Процідіть курд через сито, накрийте харчовою плівкою в контакт і приберіть в холодильник до застигання. Приготуємо меренгу. Збиваючи в міксері білки (4 шт) додайте лимонну кислоту (2 гр/щіпку).

3. Продовжуючи збивати, додавайте частинами цукор (200 гр) в 3-4 етапи до утворення густого крему (до “пташиного дзьобик”) Потім додати кукурудзяний крохмаль і перемішайте. Для відсадження меренги по рівному колу прочертите на звороті пергаменту коло діаметром 16-18 см.

4. Щоб пергамент не смикався при відсадженні меренги приклейте його по кутах за допомогою меренги. Перекладіть меренгу в кондитерський мішок і отсадите по колу. Зробіть в меренге виїмки для лимонного курда. Випікайте при 100 С, 2 години (режим духовки – верх і низ, без конвекції).
5. Приготуємо крем. Збийте м’який жирний сир (250 гр), цукрову пудру (50 гр) і вершки (300 гр). Перекладіть лимонний курд в кондитерський мішок з насадкою 8-10 мм (можна і без насадки). А крем з насадкою зірка 15 мм або інший рифленою насадкою. Начиніть торт безе і прикрасьте побажанням. Я присипала пудрою і прикрасила ягодами і орегано.