Домашні булочки для гамбургерів з тіста на молоці і дріжджах в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
✔️Борошно (просеянная) – 1000 гр;
✔️Молоко (тепле) – 250 мл;
✔️Вода (тепла) – 250 мл;
✔️Цукор – 80 гр;
✔️Сіль – 20 гр;
✔️Вершкове масло – 80 гр;
✔️Яйце – 2 шт;
✔️Дріжджі сухі – 15 гр.
Яйце + молоко для змащування.
Кунжут за бажанням.
На відео я додаю в тісто 3 жовтки і змащую булочки рослинним маслом + вода. Т. к. у мене закінчилися яйця. Зазвичай я роблю з яйцями, але можна і з желками.
Домашні булочки для гамбургерів з тіста на молоці і дріжджах покроковий рецепт
1. Опара. У мисці змішати молоко, воду, цукор і дріжджі. Перемішати. Додати борошно, перемішати. Маса повинна бути як сметана. Накрити харчовою плівкою. І прибрати в тепле місце хвилин на 30. Опара піднялася, трохи її перемішати. Додати яйця, сіль, все муку.
2. Замішувати тісто, руками або тестомесом. Коли інгредієнти майже всі об’єдналися додати розтоплене вершкове масло. Замішувати тісто близько 10 хвилин. Перекласти тісто в миску, змащену рослинним маслом, накрити плівкою і прибрати в тепле місце приблизно на 1 час.
3. Тісто обім’яти трохи, нарізати на шматочки, у мене 120-130 гр. Кожен шматочок подгибаю до низу, защіпаю і скачую в кульку. Викладаю заготовки на силіконовий килимок еа відстані один від одного 5-7 см.
4. Накриваю харчовою плівкою. Залишаю на 20 хвилин для підйому. Прибираю плівку, змащую акуратно яйцем з молоком. За бажанням можна посипати кунжутом. Ставлю в розігріту духовку до 180 градусів. Спекти булочки до рум’яного кольору 20 минут.
Відео рецепт 👇