Як смачно зробити Домашні булочки синнабон з корицею з дріжджового тіста в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Як приємно повертатися додому 🏡 В свій затишний і теплий куточок! Хочу поділитися з вами улюбленим рецептом синнабонов, з яким завжди можна експериментувати і пробувати різні сезонні начинки 🍁 В цей раз мені захотілося зробити щільний шоколадний крем зверху і вийшло просто чудово 🍫
Інгредієнти
Тісто:
– 6 г дріжджів для здоби
– 500 г пшеничного борошна вищого сорту
– 200 мл води
– 5 г солі
– 75 г цукру
– 75 г вершкового масла
– 2 яйця
⠀
Начинка:
– 60 г цукру, я використовую кокосовий
– 20 г вершкового масла
– 5 г кориці
⠀
Крем:
– 250 г рікотти
– 200 мл 33% вершків
– 50 г цукрової пудри
– 50 г какао
Вершкове масло і яйця повинні бути теплими, щоб не сповільнювати бродіння тіста.
Домашні булочки синнабон з корицею з дріжджового тіста покроковий рецепт
1. Змішайте теплу воду і 3 ст. л. цукру. Всипте дріжджі, перемішайте віночком. Накрийте рушником і залиште в теплі на 15-20 хвилин. Як тільки з’явиться «шапка», можна замішувати тісто. Коли дріжджі піднімуться, додайте яйця, сіль і цукор, перемішайте і тільки після цього додавайте муку.
2. Вмешивайте масло поступово. Як тільки тісто буде замішано, накрийте миску рушником і залиште в теплі на 30 хвилин. Зробіть першу обминку, просто змішавши тісто рукою. Тісто має стати однорідним і не липнути до рук. Накрийте рушником і поставте в тепло ще на 30 минут.
3. Поділіть тісто на 2 частини, накрийте їх плівкою і дайте відпочити 10-15 хвилин. Одну частину тіста розкачайте качалкою в прямокутний пласт товщиною 3 мм, Змастіть тісто розтопленим вершковим маслом, 2-3 см знизу повинні залишитися не змазаними. Посипте тісто корицею і цукром (крім нижнього краю).
4. Скачайте тісто в щільний рулет. Нижній край тіста змочіть водою і притисніть. Форму для випічки змастіть вершковим маслом. Готовий рулет наріжте на круглі диски. Укладіть їх у форму і накрийте плівкою, залишивши в теплі на 30 мин.
5. Для крему змішати всі інгредієнти, додавши какао. Випікайте синнабоны в духовці 30 хвилин при температурі 180°С. Викладіть крем на синнабоны, коли вони охолонуть і дайте пропитаться.
Відео рецепт 👇