Як смачно зробити Домашній хліб багет в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Семола і семолина… в чому різниця? Семола – борошно з твердих сортів пшениці, використовується в основному для приготування пасти і піци. Семолина – крупка або дурум, або манка з твердої пшениці.
Інгредієнти
Пулиш:
Борошно – 145 р
Сухі дріжджі – 1 г
Тепла вода 37 градусів – 140 р
Тісто:
Дріжджі сухі – 1 г
Тепла вода 37 градусів – 140 р
Щіпка цукру
Пулиш
Оливкова олія – 15 р
Сіль – 6 г
Семолина – 320 р
Борошно пшеничне – 90 р
Кунжут – 10-15 р
Яйце + 1 ст. л. води для змащування
Домашні хліб багет в духовці покроковий рецепт
1. Напередодні випічки хліба змішайте борошно, дріжджі і теплу воду до однорідного стану. Накрийте плівкою, зробіть пару невеликих отворів в ній і залиште на столі на ніч. На ранок в чаші міксера змішайте дріжджі, дрібку цукру і теплу воду. Залиште на 10 хвилин. Додайте весь пулиш, рослинне масло і сіль. Перемішайте плоскою насадкою до однорідної состояния.
2. Додайте в чашу семолину і борошно. Перемішайте до об’єднання інгредієнтів. Накрийте плівкою і залиште на 20 хвилин. Перейдіть на насадку гак і місіть 8-10 хвилин до еластичності. Перекладіть тісто в змащену олією миску, накрийте плівкою і залиште на 1,5 години. Перекладіть тісто на робочу поверхню. Розділіть на дві части.
3. Сформуйте цей прямокутник приблизно 15х23 см короткою стороною до себе. Починаючи з далекого краю, скрутіть тісто в рулет. Накрийте і залиште на 20 хвилин. Знову сформуйте цей прямокутник, на цей раз довгою стороною до себе. Скрутіть в рулет і защипайте края.
4. Перекладіть багети у форму для багетів або на деко з пергаментом. Накрийте і залиште на 30 хвилин. Розігрійте духовку до 245 градусів. На низ духовки помістіть глибоке деко, на середній рівень пекарський камінь. Збийте яйце з водой.
5. Посипте хліб кунжутом і зробіть надрізи. Помістіть хліб в духовку, на нижній деко швидко налийте води і негайно закрийте дверцята духовки, щоб пар не вийшов. Випікайте 20-25 хвилин. Охолодіть на решетке.