Домашні пряники з угорським лаком

Як зробити смачні Домашні пряники з угорським лаком рецепт простий на Новий Рік. Пряничное тісто, як правило, підлягає отлежке в холодильнику, спеції повинні розкритися і наситити своїми ароматами майбутні пряники. Але ж буває так, що треба тут і зараз) саме такий рецепт є у мене для Вас))) тісто слухняне в роботі, пряники виходять кругленькі і м’які (звичайно, при умові зберігання в герметичній тарі).
А угорський лак прекрасно лягає на поверхню пряника і прикрашає його, а ще він дуже простий у приготуванні. При нанесенні не забувайте про краю пряників, інакше вони будуть виглядати недбало. Пряників виходить багато, вистачить на всю сім’ю) я спеціально порахувала, у мене було три розміру – 37 шт побільше, 27 поменше і 24 зовсім крихітки) Там і пряники, і кекси, печиво, і цукерки, і джеми і трохи несолодких рецептів. На будь-який смак))) заходьте, дивіться, готуйте і радуйте своїх близьких, поки моє нове тісто для угорських мезешкалачей відлежується в холодильнику. Ну і рецепт м’яких пряників, звичайно.

Інгредієнти

330 гр пшеничного борошна в/с +20-30 гр на підсипку
100 гр цукрової пудри
90 гр вершкового масла
150 гр меду
1 яйце +1 жовток
1 чл соди
10 гр кориці
1/2 чл імбиру
1/2 чл гвоздики
1 чл порошку какао
Цедра 1 апельсина

угорська лак для пряників
1 жовток
1 год л згущеного молока
1чл розчинної кави +1 чл окропу (або гелевий барвник)

Домашні пряники з угорським лаком покроковий рецепт

1. Змішати в мисці борошно, цукрову пудру, какао, соду, спеції і цедру апельсина. Мед нагріти і розтопити в ньому масло. Дати охолонути до теплого і вилити в миску з сухими інгредієнтами, перемішати. Додати яйце і жовток. Вимісити м’яке тісто, за необхідності додати 20-30 гр муки.
2. Тісто розкачати товщиною 5 мм, вирізати пряники. Випікати при 180 гр 5-8 хв залежно від розміру. Дати охолонути, зняти з дека. Для лаку. Жовток протерти через дрібне сито, додати згущене молоко, кава розчинене в окропі або барвник, размешать.
3. Завдати звичайною кистю на остиглі пряники. Викласти на деко і відправити в духовку 75 гр з конвекцією на 5-7 хв. При необхідності повторити ще один раз. Я покривала в два шари ( знадобилася подвійна норма лаку). Приємного апетиту)))