Домашні цукерки ферреро роше

Як зробити Домашні цукерки ферреро роше рецепт простий. Правда вони схожі на каштани? 💡 Зберігай рецепт до обраних 👌 Ненаглядні! Сьогодні ми ділимося з вами неймовірно цікавим, простим і дуже «ходовим» рецептом цукерок. Впевнені, що він стане фаворитом і для вас😉 Не полінуйтеся. Обов’язково приготуйте!

Інгредієнти

◻️Крихта печива (або обрізки від коржів медовика/пряників) – 580 гр.
◻️Молочний шоколад – 350 гр.
◻️Кунжут – 60 гр.
◻️Чорнослив – 100-120 гр.
◻️Арахісова паста – 130-140 гр.
◻️Згущене молоко – 110 гр.
◻️Мед – 120 гр.
◻️Вершковий сир – 200 гр.

ГЛАЗУР РОШЕ:
◻️Темний шоколад – 300 гр.
◻️Какао-масло – 150 гр.
◻️Арахіс – 80 гр.

Домашні цукерки ферреро роше покроковий рецепт

1. Чорнослив замочуємо в окропі, після обсушуємо й нарізаємо на невеликі кубики. Кунжут злегка обсмажуємо на сковороді до приємного золотистого кольору. Печиво подрібнюємо в блендері і відправляємо в миску для змішування інгредієнтів. До печінкою додаємо кунжут, чорнослив, мед, розтоплений шоколад, вершковий сир, згущене молоко, арахісову пасту.
2. Вимішуємо до однорідної маси. Скачуємо кульки вагою 16-20 гр. з отриманої кількості у вас вийде приблизно 100 шт. Відправляємо кульки в морозильну камеру на 1 годину. Готуємо глазур Роше. Якщо у вас немає арахісової крихти, то арахіс слід злегка обсмажити на сковороді до легкого золотистого кольору, зняти шкірку і порізати ножем на дрібні кусочки.
3. Розтоплюємо шоколад і какао-масло. Додаємо арахіс. Перемішуємо. Суміш повинна охолонути до температури 30-34 градуси. Після цього дістаємо підморожені заготовки, встромляємо шпажку і занурюємо цукерку в глазур. Глазур повинна «схопитися» одразу ж і стати матовою. Знімаємо зі шпажки і беремо наступну заготовку.

4. Готові цукерки зберігаємо в холодильнику 3-4 дні. Можна зробити про запас. В такому випадку заготовки без глазурі зберігаємо в холодильник до 1 місяця, після занурюємо в глазур і подаємо до столу.