Домашні цукерки з чорносливом і волоським горіхом

Як зробити домашні Цукерки шоколадні з чорносливом і волоським горіхом рецепт простий. Відмінний варіант простих і при цьому смачних цукерок до чаю. Для цукерок знадобиться:

Інгредієнти

150 грам хорошого чорносливу без кісточок
40 грам какао масла
40 грам сиропу топінамбура
80 грам какао тертого
Шоколад для глазурування
50 грам волоського горіха + 20 грам сиропу топінамбура

Домашні цукерки з чорносливом і волоським горіхом покроковий рецепт

1. Замочити чорнослив в воді на півгодини/годину, щоб він став м’яким. Промити, злити воду. Помістити чорнослив в блендер (краще з s-подібним лезом). ⠀ На водяній бані розтопити какао-масло та какао терте. Перемішати, додати 40 г сиропу і ретельно перемішати. Перелити шоколадну масу в чашу блендера з чорносливом. Пробити масу. Якщо блендер не справляється, періодично вимикати його і перемішувати масу силіконової лопаткою. ⠀
2. Розкласти отриману масу в силіконову форму для цукерок. ⠀ За бажанням в кожну цукерку можна помістити шматочок волоського горіха. ⠀ Форму накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на пару годин. Якщо маса погано виходить з форми, то можна хвилин на 20 прибрати масу в морозилку, щоб цукерки вийшли рівні. ⠀
3. Закарамелизировать волоські горіхи. Для цього нагріти сковороду з товстим дном, насипати очищені волоські горіхи і влити сироп. Перемішуючи силіконової або дерев’яною лопаткою, закарамелизировать горіхи (на сковороді не буде рідини, а горіхи будуть в шарі карамелі). Обережно, горіхи дуже гарячі! Готові горіхи перекласти на пергамент і дати охолонути. ⠀

4. Приготувати шоколад. Рецепт можна знайти #рецепты_горышоколада Темперувати шоколад за схемою 42-27-32*З ⠀ Готові цукерки викупати в шоколаді і прикрасити карамелізованою волоським горіхом. ⠀ Зберігати цукерки в холодильнику не більше 3 днів. У морозилці можна зберігати 2-3 недели.