Домашні заварні профітролі на молоці

Як зробити Домашні заварні профітролі на молоці рецепт простий. Профітролі простий рецепт, завжди виходять! Начинку можна робити солодку і не солодку, наприклад, подати в них салат, вийде смачніше, ніж в тарталетках.

Інгредієнти

Вода 100 мл
Молоко 100 мл
Рослинна олія 100 мл
Борошно 1 склянка 250 мл (160 р. )
Яйця 4-5 шт.
(У мене пішло 4,5 шт. С0)
Сіль щіпка
Цукор 1 ч. л. не обов’язково

Домашні заварні профітролі на молоці покроковий рецепт

1. З’єднуємо в каструлі (з товстим дном): воду, молоко, масло, сіль, цукор. На середньому вогні доводимо до кипіння і додаємо все борошно, перемішуємо. Як би розтираємо тісто, щоб всі інгредієнти об’єдналися. ⠀ Коли тісто стане блискучим і еластичним, добре збирається в кулю, а на дні утворюється бархатиста плівка, знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути, щоб яйця не згорнулися. ⠀
2. Яйця перемішуємо виделкою в окремій мисці і додаємо в тісто частинами, т. к. для потрібної консистенції їх зазвичай потрібно не рівну кількість. Потрібна консистенція як у густого крему, тісто ліниво стікає з віночка трикутником. ⠀ Перекладаємо в кондитерський мішок. Прибираємо в холодильник хвилин на 40. ⠀

3. На деко з пергаментом відсаджуємо «зірочки». У момент відриву я злегка опускала мішок, піднімала і прокручувала, тісто в цей момент не видавлюємо. ⠀ Можна викладати чайною ложкою, вони виходять нерівні, але все одно симпатичні. ⠀
4. Присипаємо цукровою пудрою (для несолодкої начинкою, це не обов’язково) і ставимо в розігріту до 200° духовку, через 15 хвилин зменшуємо температуру до 180 градусів і випікаємо ще хвилин 20-30. Перші 15 хвилин духовку відкривати нельзя.

5. Профітролі повинні придбати золотисту скоринку, всередині залишаться злегка вологі. З цієї кількості виходить 2 противня.

Відео рецепт 👇