БЕКОН ДОМАШНІЙ, сезон відкрито) На приготування піде час, але результат того вартий 👍🏻🥓 Коли треба, ми купуємо м’ясо на ринку, зазвичай 4-5 кг, щоб приготувати про запас) Готуємо смачний Домашній бекон з свинини рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
на 1 кг свинячої грудинки:
– 1 ч. л цукор білий або корич
– 25 г сіль звичайна + 2 р нітратна сіль (6,25%)
– Якщо у вас нитритная сіль 0,5-0,6 % додати 17 р нитритной + 10 г звичайне солі
– 0,5 ч. л чорний мелений перець
Домашній бекон з свинини в духовці покроковий рецепт
1. Натерти м’ясо сумішшю, прибрати в зіп-пакети і холодильник на 7 днів (ідеально пакети вакуум, тоді не потрібно перевертати м’ясо під час соління). Якщо ви використовуєте звичайний пакет – кожен день перевертайте шматки м’яса з одного боку на іншу. На 8 добу, виймаємо м’ясо, промиваємо під водою і сушимо паперовим шматки полотенцем.
2. Готувати бекон на решітці в духовці або в коптильні. 🌡Т 95С близько ~3 годин (у мене з обдувом). Потрібен термометр зі щупом, температура готовності всередині шматка грудинки повинна досягти 70С, тоді м’ясо готове, не передержите.
3. Остудити делікатес і пробуйте) Порізавши на порції можна заморозити, теж використовуючи вакуум або зіп-пакети. Смак не схожий ні на один виріб з наших магазинів 😁 (історія, як з хлібом 😉) Готуйте! Тому, що склад буде відомий, а неповторний смак ✊🏻