Домашній дріжджовий хліб в духовці на воді

Як приготувати смачний домашній хліб дріжджовий в духовці на воді рецепт простий.

Інгредієнти

Борошно – 350 гр
Сіль – 1 ч. л
Цукор – 1 ч. л
Дріжджі – 8 гр
Тепла вода – 210 гр
Рослинне масло – 30 гр

Домашній дріжджовий хліб в духовці на воді покроковий рецепт

1. Змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно+цукор+сіль+дріжджі, потім поступово вливаємо ТЕПЛУ воду і (на цьому етапі Ви можете додати горіхи, сухофрукти, насіння), замішуємо еластичне, однорідне тісто, яке НЕ липне до рук. Накриваємо харчовою плівкою або рушником і ставимо в тепле місце на 30-45 хвилин. ⠀

2. Дістаємо тісто, злегка обминаємо, додаємо рослинне масло і вимішуємо тісто. Це займе 5-7-10 хв. Спочатку здаватиметься, що багато масла – продовжуйте вимішувати! В результаті у Вас вийде однорідне, повітряне тісто. Знову накриваємо харчовою плівкою або рушником і у тепле місце на 30 хвилин. ⠀

3. Тепер формуємо хліб, надаємо форму батона. Спочатку тісто розминаємо руками в пласт (середня товщина), скручуємо в рулет і потім знову скручуємо, але за формою виходить маленький колобок – його розминаємо руками в середній рівномірний пласт і вже остаточно надаємо форму “Батон”.

4. Накриваємо хліб рушником і у тепле місце на 10-15 хвилин, потім робимо за бажанням надрізи і в розігріту до 190 градусів духовку (протягом випікання можете трохи знижувати температуру, щоб хліб рівномірно пропікся) спочатку до 180 можете знизити, потім до 170 і максимум до 160 градусів, щоб не підгорів. Випікали режим “Конвекція” 1 год . Орієнтуйтеся на свою духовку! ⠀ Готовий хліб накриваємо рушником і даємо остыть.

Відео рецепт 👇