Домашній кетчуп з помідорів на зиму з яблуками і цибулею простий рецепт 🍅 Інг-ти на маленьку порцію, вихід 1л.
Інгредієнти
Томати-2кг
Яблука-250гр
Ріпчаста цибуля-200гр
Перець болгарський-1шт
Гіркий перець-1/2
Часник-3-4зубчика
Сіль-1ст.л
Цукор-150г
Корица1/4ч.л
Паприка солодка-0.5 ч. л
Лав.лист-3шт.
Перець гір.душ.-5 шт
Гвоздика-5шт
Оцет 9%-30-50мл
Домашній кетчуп з помідорів на зиму з яблуками і цибулею покроковий рецепт
1. Все нарізаємо кубиком, разом з шкіркою, викладаємо в казан. Ставимо на плиту і після закипання варимо на середньому вогні 1-1.5 год, періодично помішуючи. Варимо з відкритою кришкою! Як маса густіє потрібно постійно помішувати, щоб не пригорело.
2. У мене помідори мясисные, без зайвої вологи, гасила 1ч. Перетираємо блендером і через сито. Суміш назад у казан і на плиту, всипаємо всі спеції і тушкуємо на великому вогні, постійно помішуючи, ще 15 хв.-30 до потрібної консистенции.
3. АКУРАТНО!ПІД ЧАС КИПІННЯ БРИЗКАЄ! Відключаємо плиту і вливаємо оцет, я додала 30мл🤗, ви за смаком. Виймаємо лав. лист, перець гір, і гвоздику.
4. Заповнюємо стерил. баночки, я використовую маленькі і закручуємо. Зберігати можна в холодильнику так і в погребі і при кімн. темп.
Відео рецепт 👇