Варення джем з яблук і нектаринів на зиму

Варення джем з яблук і нектаринів на зиму простий рецепт. Співвідношення яблука-нектарини може бути різним, на ваш смак і наявність фруктів. У мене 50/50. Кількість цукру теж міняйте від якості фруктів. У мене яблука уральські кисло-солодкі. Вага фруктів в нечищеном вигляді.

Інгредієнти

Нектарини 1кг
Яблука 1кг
Цукор 1,5 кг
Кориця 2-3 палички (можна взяти мелену)

Варення джем з яблук і нектаринів на зиму покроковий рецепт

1. Яблука і Нектарини помити. Прибрати кісточки і серцевини. Шкірку я не чищу. Нарізати на невеликі шматочки. Покласти в каструлю з товстим дном і варити, помішуючи до того моменту, коли яблука стануть мягкими.
2. Покружным пробити блендером фрукти до однорідності. Додати цукор і корицю. Довести до кипіння і варити хвилин 10, помішуючи. Дістати палички кориці. Розкласти в чисті банки.
3. ДЖЕМ виходить досить густий після охолодженні. Його легко можна використовувати для пирогів або намазувати на гарячий тост.