Домашній меренговый рулет з полуницею

Як зробити смачний Домашній меренговый рулет з полуницею рецепт простий. ***Багато хто чомусь не можуть знайти у мене цей рецепт 😓 Викладаю ще раз! 🤗

Інгредієнти

Розмір дна мого листа: 28,4 Х 37,4 див.

5 білків кімнатній t (у мене вагою – 192 м)
щіпка солі
220 г мелкокристаллического цукру
70 г цукрової пудри
20 г кукурудзяного крохмалю
1 ч ложка лимонного соку
1 ч ложка ванільного екстракту
мигдальні пелюстки

Крем:
100 г жирних (від 33%), дуже холодних вершків
100 г вершкового/сирного сиру
Цукрова пудра або згущене молоко (кількість за смаком).

Домашній меренговый рулет з полуницею покроковий рецепт

1. На одну норму білків потрібно взяти півтори норми цукру. Але, так як цукор буває поганої якості і не завжди добре розчиняється, я 1/4 частина цукру замінила цукровою пудрою. Якщо ви впевнені в якості цукру, який використовуєте, то візьміть тільки цукровий пісок. У цьому випадку в кінці збивання меренги вмешивайте тільки кукурудзяний крохмаль. Приготування меренги: Білки збиваємо з сіллю в легку піну. Збиваючи білки на середній швидкості, в три прийоми додаємо цукор. Як тільки цукор повністю розтане, збільшуємо швидкість міксера до максимальної і збиваємо білки до стійкої піни. Додаємо сік лимона, ванільний екстракт, перемешиваем.

2. Через сито вводимо крохмаль перемішаний з цукровою пудрою; акуратно вмішуємо. Готове «тісто» розподіляємо по деку рівним шаром, посипаємо мигдалевими пелюстками. Випікаємо меренговый корж в добре розігрітій духовці при t 140-150’C, 30-35 хвилин. Якщо ви готуєте меренговый корж з більшого кол-ва інгредієнтів, то відповідно і збільшуйте час випічки. Поверхня готової меренги повинна підрум’янитися і покритися тонкою скоринкою. Перевертаємо гарячий корж на рушник або пергамент, знімаємо папір для випічки. Даємо меренговому коржу ПОВНІСТЮ остыть.

3. Крем:
Всі інгредієнти змішати, збити міксером. Пропорцію «вершки : вершковий сир» ви також можете взяти по своєму смаку або взяти тільки вершки. Ягоди/фрукти 🍓🥝🍒🍑 для начинки і оформлення. Остиглий корж промазуємо кремом (трохи крему залишаємо для оформлення), розкладаємо начинку, звертаємо корж в рулет. Даємо рулету стабілізуватися в холодильнику пару часов.

Відео рецепт 👇