Варимо Домашній плавлений сир із сиру, молока і масла простий рецепт! Сир виходить м’який, ріжеться шматком, вершковий смак, тк тут хороший шматок вершкового масла)
Інгредієнти
Молоко 3,2% – 1 літр
Сир (чим жирніше, тим краще, у мене 9%) – 1 кг
Масло 82,5% – 200 гр
Яйце – 3 шт
Сіль – 1 год.л. з гіркою
Сода – 1 ч. л
Домашній плавлений сир із сиру, молока і масла покроковий рецепт
1. У каструлю покласти сир (якщо великі зерна, протерти через тертку) влити молоко, на невеликому вогні довести до кипіння, але не кип’ятити! Повинна відокремитися сироватка від сиру. Процідити все через сито або марлю.
2. Сир повернути в каструлю, влити розтоплене вершкове масло, збиті яйця, всипати сіль, вогонь під каструлею мінімальний. Все перемішуємо лопаткою інтенсивно до однорідної маси, щоб яйця не сварились.
3. В кінці додати харчову соду, знову заважаємо інтенсивно, маса збільшиться вдвічі, буде липка, тягуча і смачна. Форму для сиру змастити вершковим маслом, перекласти відразу туди сирну масу, остудити, закрити кришкою, прибрати в холодильник.
4. На наступний день можна подавати. Вихід 950 гр Зберігається в холодильнику 1 неделю.
5. Інгредієнти беріть з найменшим строком хранения.