Як зробити смачний домашній шоколадний чізкейк з випічкою в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
Сирний шар:
▫️Шоколад – 100 г
▫️Вершки (33%) – 100 г
▫️Яйця – 1 шт
▫️Сирний сир – 300 г
Глазур:
▫️Какао – 3 ст. л
▫️Цукор – 4 ст. л
▫️Молоко – 100 мл
▫️Вершкове масло – 100 г
Домашній шоколадний чізкейк з випічкою в духовці покроковий рецепт
1. Для приготування сирного шару: У сотейник, додайте вершки і поставте на вогонь. Як тільки з’являться невеликі пухирці – зняти з вогню. Залийте шоколад гарячими вершками, і перемішайте до однорідної маси. Додайте яйце. Потім додати сирний сир (кімнатної температури) і взбить.
2. Для основи я використовувала залишки коржів від медовика. Подрібнила блендером і додала розтоплене масло і какао. З отриманої маси сформувати у формі для випікання основу майбутнього чізкейк. Поставити в холодильник на 10-15 хвилин. (Можна замінити печивом 120 г + сл. масло 60 г).
3. Залити сирну начинку на остигнула основу. Духовку розігріти до 110 градусів, на дно поставити деко з водою. Запікати 90-120 хвилин. Вимкнути духовку і остудити чізкейк при кімнатній температурі і поставити в холодильник мінімум на 6 часов.
4. Для глазурі: У сотейник додати всі інгредієнти і поставити на вогонь. Уварюють до загусання. Остудити. Остиглий чізкейк дістати з холодильника і покрити глазур’ю. Прибрати в холодильник на 1-2 часа.