Як зробити Домашній тірамісу з маскарпоне класичний рецепт простий. Настрій дня – є тірамісу ложкою з миски. Миски не знайшлося, довелося скористатися формою.😌 Кінець року позначається. Вже тиждень хотіла приготувати тірамісу, вперто мучила свою фокус-групу, варто додати в нього конфі з мандаринів. Вирішили, що ні, досить апельсинової цедри. Я заспокоїлася, налила собі кави иииии… села пити його з десертом, який так ніхто і не приготував.😂 Як бачите по фото, мозок вже функціонує.
Ніжний тірамісу майже з’їдений, рецепт написаний.👌🏻 І все це завдяки тому, що на такий десерт йде дуже мало часу. Спробуйте на вихідних! Пастеризованих жовтків у мене не було, сирі не використовую. Тому робила спрощену версію крему. Щоб смак був багатший, рекомендую не виключати вершковий сир, алкоголь і, звичайно, цедру. 🎄 ж, потрібно створювати собі святковий настрій. ❗️Нагадую, під минулим постом розіграш крутого призу від Joseph Joseph. Дуже хотіла зробити вам подарунок в кінці року. Спасибі всім, хто знайшов час підтримати цю ідею.😘
Ніжний тірамісу майже з’їдений, рецепт написаний.👌🏻 І все це завдяки тому, що на такий десерт йде дуже мало часу. Спробуйте на вихідних! Пастеризованих жовтків у мене не було, сирі не використовую. Тому робила спрощену версію крему. Щоб смак був багатший, рекомендую не виключати вершковий сир, алкоголь і, звичайно, цедру. 🎄 ж, потрібно створювати собі святковий настрій. ❗️Нагадую, під минулим постом розіграш крутого призу від Joseph Joseph. Дуже хотіла зробити вам подарунок в кінці року. Спасибі всім, хто знайшов час підтримати цю ідею.😘
Інгредієнти
На форму 14х22 см
14 паличок печива савоярді
250 г еспресо
50 г апельсинового соку
опціонально міцний алкоголь (краще куантро)
250 г маскарпоне
50 г вершкового сиру
цедра 1/2 великого апельсина
250 г вершків 33%
30 г цукру з натуральною ваніллю (можна більше, пробуйте)
Домашній тірамісу з маскарпоне класичний покроковий рецепт
1. Змішати розм’якшені маскарпоне, вершковий сир і цедру. Збити вершки з цукром і додати в сирну масу. Прибрати провчився крем в холодильник. Зварити й остудити эспрессо.
2. Додати свіжовичавлений сік і алкоголь, якщо використовується. Викласти на дно форми половину печива савоярді, попередньо просочивши кожну паличку кофе.
3. Покрити печиво половиною крему. Повторити процедуру. Накрити форму плівкою і прибрати на ніч у холодильник. Перед подачею посипати несолодким порошком какао. Приємного апетиту!