Домашній томатний соус Ткемалі з сливи на зиму

Як зробити Домашній томатний соус Ткемалі з сливи на зиму простий рецепт. Спасибі велике вам за допомогу у пошуку рецепту зі сливами🙏 Ви, звичайно, мені дуже добре допомогли і завжди надсилаєте дуже круті рецепти♥️ Я це дуже ціную і сьогодні скористалася одним з рецептів, які мені прислали ви з приготування соусу «Ткемалі».

Інгредієнти

✅ 1 кг очищених злив
✅ 2 кг помідор
✅ 1 кг солодкого перцю
✅ 2-3 шт перцю Чилі
✅ 1.5 склянки цукру
✅ 2 ст. ложки солі
✅ 2 ст. ложки оцту

Домашній томатний соус Ткемалі з сливи на зиму покроковий рецепт

1. Подрібнюємо помідори блендером і відразу варимо 20 хвилин. Перець, сливу, чилі 🌶 і часник так само очищаємо, подрібнюємо і відправляємо до помидоркам варитися. Відразу відправляємо туди цукор і сіль. Варимо приблизно 60 хвилин до густоты.
2. Тепер прибираємо з вогню, подрібнюємо блендером до однорідної маси, наливаємо оцет і доводимо до кипения.
3. Разливаемся по банкам і закутуємо. Всі! Смачнючий соус готовий. У кого немає цього рецепту, зберігайте обов’язково. Він дуже вкусный.