домашній Яблучний штрудель з бездріжджового тіста

Задоволення. Блаженство. Радість. Кайф. – цитую словник синонімів. Дійшла до кінця списку і НЕ ЗНАЙШЛА! А адже одне повинно бути!!! “Яблучний штрудель” – це таке задоволення, насолоду й захват!!! Як зробити Яблучний штрудель домашній з бездріжджового тіста рецепт простий в духовці. З донькою вирішили написати укладачам словника пропозицію про внесення змін 😂. ЗБЕРІГАЙТЕ! Не відмовляйте собі в такому ЗАДОВОЛЕННІ! Найголовніше – розтягнути тісто до самого тонкого стану, щоб через нього можна було читати📖.

Інгредієнти

Рецепт на 2 штруделя:

Тісто
180гр – сильної борошна пш/з
70гр – звичайної борошна пш/з
40гр – рослинного масла
130гр – води
3г – солі

Начинка:
1 кг яблук
100гр – коричневого цукру
20гр – кукурудзяного крохмалю
70гр – мигдальної муки
150гр – родзинок
50гр – панірувальних сухарів
15гр – вершкового масла

домашній Яблучний штрудель з бездріжджового тіста покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти покласти в чашу міксера і замішуємо гладке тісто близько 5 хвилин з допомогою насадки гак. Готове тісто загортаємо у плівку і даємо йому 30 хвилин полежати при кімнатній температурі (можна прибрати в холодильник на більш тривалий термін).

2. Родзинки замочуємо заздалегідь (бажано в ромі); Яблука ріжемо на невеликі кубики, змішуємо з цукром і тушкуємо на маленькому вогні до напівготовності, потім додаємо крохмаль перемішуємо. Після охолодження додаємо мигдалеву борошно і родзинки без вологи; Панірувальні сухарі обсмажуємо на вершковому масле.

3. Збірка: Відлежатися тісто акуратно розтягуємо на рушник як можна тонше, змащуємо розтопленим вершковим маслом, присипаємо обсмаженими хлібними крихтами, викладаємо начинку ковбаскою (не треба розподіляти її по всьому тесту, інакше тісто вийде не хрустким), звертаємо в рулет з допомогою рушники. Переносимо на деко, застелене пергаментом.

4. Змащуємо розтопленим вершковим маслом і протикаємо зверху зубочисткою. Випікаємо при 200С близько 20-30 хвилин до рум’яного кольору. Готовий штрудель присипаємо цукровою пудрою. Подаємо з мороженным.

Відео рецепт 👇