Домашня баклажановая ікра швидкого приготування дуже смачна

Ікра заморська» з баклажанів. Домашня баклажановая ікра швидкого приготування дуже смачна простий рецепт. Зберігай рецепт і відправляй друзям 😊 Це блюдо осіннє, вересневе, коли на ринку овочеве достаток, а максимально низькі ціни.

Інгредієнти

Баклажан — 4-5 шт;
Помідори — 3 шт або томатна паста — 2-3 ст. л.;
Морква — 2 шт;
Ріпчаста цибуля — 2 шт;
Часник — 1 головка;
Петрушка пучок (якщо немає, можна не додавати);
Сіль — 2 ч. л. (або за смаком);
Цукор — 1 ст. л.;
Чорний перець — 1/3 ч. л.;
Оливкова олія — 50 мл

Домашня баклажановая ікра швидкого приготування дуже смачна покроковий рецепт

1. Я готував на газовому грилі, а можна скористатися звичайною духовкою. ⠀ Баклажани промити, наколоти виделкою. Розігріти духовку або гриль до 190°С і запікати баклажани протягом 35-40 хвилин, залежно від розміру, по них відразу видно, коли готові: вони стають сумними, зморщеними і дуже м’якими. ⠀

2. У головки часнику відрізати верхню частину як кришку, загорнути в два шари фольги, додавши кілька крапель оливкової олії. Згорток покласти в духовку разом з баклажанами, запікати до м’якості 25-30 хвилин при 190°С ⠀ Ріпчасту цибулю почистити, посікти кубиком.
3. Моркву почистити, нарізати соломкою. У сковороді на середньому вогні на рослинній олії обсмажити до рум’яності цибулю. Смажте цибулю поспішаючи, нехай цибулю поступово карамелізується, концентруючи смак. Додати моркву, перемішати, обсмажувати до м’якості моркови.

4. Якщо додати томатну пасту, додайте і обсмажте її разом з морквою. ⠀ Помідори обшпарити в грилі, або крутим окропом, зняти шкірку, видалити плодоніжку, нарізати дрібним кубиком. ⠀ Готові баклажани розрізати навпіл і за допомогою столової ложки вибрати м’якоть, плодоніжку шкірку і видалити. М’якоть посікти ножом.
5. У сотейник викласти піджарку, додати рубані помідори, баклажани, видавити запечений часник, посолити, поперчити, додати цукор, все ретельно перемішати і тушкувати на середньому вогні під кришкою 12-15 хвилин, якщо утворилося багато рідини, відкрийте кришку і випаруйте її, помішуючи икру.

6. Збалансуйте смак солі. ⠀ Ікра готова, її можна залишити в такому вигляді — шматочками, а можна подрібнити до однорідності за допомогою блендера, до утворення однорідної маси (я люблю саме так) ☺️ ⠀ Готуйте із задоволенням!

Відео рецепт 👇