Курка по японськи з місо пастою і соєвим соусом

Як смачно зробити Курка по японськи з місо пастою і соєвим соусом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. 🍜 Куряча грудки в маринаді на основі місо тарі. Вона відмінно підходить для місо рамена або як доповнення до рису.
І як будь-який вид тясю, м’яса для рамена, також є відмінною отсумаме (закускою), які в Японії прийнято нарізати невеликими шматочками, обсмажують і подавати до пива. Рецепт місо тарі (який стане в нагоді також для місо рамена) і грудки в сторіс 👆або читайте нижче 👇

Інгредієнти

МІСО ТАРІ (виходить приблизно 800 мл тарі):
– Темна паста місо – 12 ст. л
– Світла місо-паста – 6 ст. л
– Соєвий соус – 200 мл
– Мірін – 100 мл
– Саке – 2 ст. л
– Сіль – 2 ч. л (без гірки)
– Темне кунжутне масло – 1 ст. л
– Мед – 1 ст. л
– Рисовий оцет – 1 ст. л

КУРЯЧИЙ МІСО ТЯСЮ
– Місо тарі – 500 мл
– Соєвий соус – 5 ст. л
– Цукор – 2 ст. л
– Мед – 2 ст. л
– Саке – 5 ст. л
– Часник – 4 зубчика (тертий)
– Імбир – 3 см (тертий)
– Курячі грудки – 4-6 половинок

Курка по японськи з місо пастою і соєвим соусом покроковий рецепт

1. МІСО ТАРІ.
Всі інгредієнти, крім оцту змішуємо. Нагріваємо на вогні, добре перемішуючи, але не доводимо до кипіння. Як почнуть з’являтися бульбашки, відключаємо і додаємо уксус.
2. КУРЯЧИЙ МІСО ТЯСЮ.
Всі інгредієнти для маринаду змішуємо. Занурюємо в нього грудки. Прибираємо в холодильник на 12-24 години. Після обсмажуємо на сковороді, змащеній олією на середньому вогні, під кришкою 10 хвилин з двох стороны.
3. Знімаємо кришку і обсмажуємо до випаровування рідини. Якщо використовуємо для рамена, остуджуємо, загортаємо у фольгу і ставимо в холодильник на 8-12 часов.