Як зробити Домашня італійська піца тягнеться з сиром рецепт простий. Поки камера разом з усіма об’єктивами лежать-полеживают у майстра і чекають юстування, напишу вам рецепт дуже смачної, домашньої піци, яку я готувала для інтенсиву потрібно було зняти шматок піци тягнеться з сиром. Я заморочилися і вирішила зробити корисне тісто, хоча італійці стверджують, що все справжнє тісто для піци корисне і від нього навіть худнуть 😜. Я буду використовувати борошно грубого помелу, вона багата білком, клітковиною і вітамінами, що в цілому не тільки корисно, але й дуже смачно.
Інгредієнти
тепла Вода – 300 – 350мл.
Дріжджі свіжі – 18г
Борошно грубого помелу (або semola di grano duro) – 500 г
Сіль – 1/2ч.л
Цукор – 1 ч. л
Олія оливкова – 2 ст. л.
Соус
– цибуля 🧅 1/2 шт
– Часник 3-4 зуб
– Томати без шкіри 350г
– Сіль, перець, трави, базилік.
Домашня італійська піца тягнеться з сиром покроковий рецепт
1. В невеликій чаші розвести дріжджі, додати цукор і 2-3 ст. л борошна, залишити в теплому місці на 20-30 хвилин для активації дріжджів. Потім цю суміш з’єднати з рештою водою, сіллю, і 1/2 борошна, замісити не дуже рідке тісто, накрити рушником і знову залишити в теплому месте.
2. Коли маса збільшитися майже в половину додати борошно. Скачати тісто в кулю і дати йому знову піднятися. Розділити тісто на кілька частин, залежно від величини вашої піци 🍕. У мене вийшло 3 частини. Знову прикриваємо рушником і даємо підійти ще 10 мин.
3. Соус.
Обсмажити дрібно посічені цибулю і часник на оливковій олії, додати 350 р. томатів без шкіри або у власному соку, ну або те.пасти, сіль, перець, сухі трави. Тушкувати 15 хв на повільному вогні. Соус зберігається 5 днів в холодильнику або 6 місяців морозильнике.
Обсмажити дрібно посічені цибулю і часник на оливковій олії, додати 350 р. томатів без шкіри або у власному соку, ну або те.пасти, сіль, перець, сухі трави. Тушкувати 15 хв на повільному вогні. Соус зберігається 5 днів в холодильнику або 6 місяців морозильнике.
4. Розтягнути, розім’яти основу для піци руками. Викласти соус потім частину тертого сиру, начинку по вашому смаку і в завершенні знову сир. Начинку я використовувала що знайшла в холодильнику: оливки, помідори, реміснича ковбаса і легкий сир. Випікати при 210° буквально 8-10 мин.