Домашня ковбаса з свинини в харчовій плівці

Домашня ковбаса з свинини в харчовій плівці простий рецепт.

Інгредієнти

✅м’ясо свинина 3 кг.,
✅сіль 30 гр.,
✅нитритная сіль 0,6% 30 гр.,
✅перець чорний 0,5 ч. л.,
✅перець червоний 0,5 ч. л.,
✅паприка 1 ч. л.,
✅мускатний горіх 0,5 ч. л.,
✅кардамон 1/3 ч. л.,
✅хмелі-сунелі 1 ч. л.,
✅часник 3-4 зубчики або сухої
✅вода крижана 250 мл.,

Домашня ковбаса з свинини в харчовій плівці покроковий рецепт

1. М’ясо, воно повинно бути дуже холодним, нарізаємо довгими смужками і потім рубаємо. Додаємо спеції, сіль і нитритную сіль. Відразу скажемо, що без нитритной солі ми не робили, але без неї точно буде інший смак, колір і структура. Додаємо крижану воду і гарненько перемішуємо. Прибираємо в холодильник на період від 1 до 12 часов.

2. Потім ще раз м’ясо ретельно вимішуємо, ми це робили в міксері. За підсумком повинна вийти в’язка, волокниста маса. Приблизно 1,5 метра рукава для запікання розрізаємо уздовж, викладаємо половину м’яса і якомога щільніше звертаємо. Один край зав’язуємо, з другого краю якомога щільніше утрамбовуємо і теж завязываем.

3. Щоб вийшло герметично обертаємо ще кілька разів в харчову плівку і обв’язуємо шпагатом. У нас вийшло два батона. Занурюємо в холодну воду, доводимо до температури 80 градусів і підтримуючи на цьому рівні варимо 1,5 години. Якщо температура піднімається вище зменшуємо вогонь або вимикаємо совсем.

4. Після зниження температури включаємо знову. Далі швидко перекладаємо в крижану воду і залишаємо до повного охолодження. Ця процедура дуже важлива, можливо потрібно буде поміняти воду, якщо вона стане теплою. Потім ковбасу прибираємо в холодильник на кілька часов.

Відео рецепт 👇