Домашня лазанья в соусі бешамель і фаршем в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
• макаронні виріб «лазанья» 500гр
• сир 🧀 320гр
Соус Болоньєзе:
• фарш яловичий 600гр
• цибуля ріпчаста 1шт
• томати у власному соку 300мл
• оливкова олія 2ст.л
• сіль
• лавровий лист
• перець
• базилік сухий
• цукор 1ч.л
Соус Бешамель:
• вершкове масло-50гр
• борошно 2ст.л
• молоко 🥛 350мл
• сіль
• мускатний горіх
Домашня лазанья в соусі бешамель і фаршем в духовці покроковий рецепт
1. відварюємо Макарони близько 4 хвилин, зливаємо засипаємо льодом. Готуємо соус болоньєзе, ріпчасту цибулю обсмажуємо на оливковою маслі, додаємо фарш, томати у власному соку, посипаємо сіль і перецем, також базилік, лавровий лист і чайну ложку цукру. Тушкуємо на середньому вогні близько 15 минут.
2. Готуємо соус бешамель, в каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і ретельно перемішуємо. Невеликими порціями вводимо молоко, постійно помішуючи. Посолити додаємо мускатний горіх і варимо соус до консистенції сметаны.
3. Збираємо лазанью, на дно форми викладаємо соус бешамель, і три листи лазаньї. Зверху соус бешамель, далі соус болоньєзе, посипаємо сиром, накриваємо листами лазаньи.
4. Так само повторюємо цю операцію ще 3 рази. Ставимо в духовку температура 200 на 15-20 хвилин. Приємного апетиту 😋
Відео рецепт 👇