Це найшвидша, але неймовірно смачна самса, що я коли небудь готувала 😻. Просто потрібна замісити дріжджове тісто 👌. Домашня самса з куркою і луком в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
300 мл молоко
60 г вершкове масло
1 яйця
1,5 г/л дріжджі
3 ст/л рослинне масло
Сіль
1 г/л цукру
4-5 ст борошна (визначитеся по консистенції тесту, борошна відразу додавати не треба)
Начинка
Куряча грудка -3-4 шматочок
Лук-4-5 шт
Чорний перець, червоний перець
Аджика
Насіння кінзи
Домашня самса з куркою і луком в духовці покроковий рецепт
1. В тепле молоко додаємо цукор, дріжджі, масло і добре перемішати. Потім додаємо рослинне масло, яйця сіль і борошно, замішуємо м’яке, еластичне тісто. Потрібна замішувати мінімум хвилин 15!
2. Тіста кладемо в тепле місце і займемося начинкою: куряча грудка розрізах дрібними кубиками, додаємо цибулю, приправи, трішки рослинне масло і готова сама ароматна начинка.
3. Як тільки тісто підходить, робимо кульки, руками відкриємо , кладемо начинку і закриємо, як треугольник.
4. Залишаємо хвилин 30 підніматися. Потім змащуємо яйцем і відправляємо в духовку при 200 градусов.
Відео рецепт 👇