Домашнє печиво, хмиз

Печиво «Хмиз» або навіяна спогадами… найсмачніший Хмиз з дитинства не готувала моя мама і навіть не моя бабуся, а сусідка по сходовій клітці, маленька бабуся, тітка Рая. Вона була майстром національної татарської випічки і для мене було справжнім святом, коли т. Як зробити Домашнє печиво хмиз рецепт простий. Раю приносила нам тарілку з хрустким і в теж час дуже ніжним, розсипчастим хмизом під сніговою шапкою цукрової пудри. Ну а тепер повернемося до сьогодення) Це не той хмиз, який смажать в олії, це печиво, але дуже схоже на той самий хмиз з дитинства.
Найголовніше в його приготуванні – розкачати як можна тонше тісто і тоді успіх забезпечений. Буде і хрустко і м’яко одночасно. Я для зручності розділила тісто на 3 частини, розкачувала кожну частину, різали на ромби (зручно ножем для піци), а потім кожен ромб ще раз їздила практично до прозорості, благо тісто розкочується добре, не вимагаючи зусиль і припыления борошном. Кількість не вважала, але виходить багато, ціле блюдо. Розкладати ромби на деко можна практично впритул один до одного, з малим зазором. Тісто без дріжджів і розпушувача не піднімається й не пливе.

Інгредієнти

200 гр пшеничного борошна в/с
35 гр холодного вершкового масла
100 гр сметани 20% жирності
2 жовтки яєць З
1/2 чл солі
Цукрова пудра для посипання

Домашнє печиво хмиз покроковий рецепт

1. Борошно змішати з сіллю, додати масло, натерте на тертці і розтерти в крихту. Сметану змішати з жовтками віночком і додати в борошняну суміш. Замісити тесто.
2. Для зручності розділити тісто на три частини. Кожну розкачати як можна тонше. Порізати на ромби. Кожен ромб ще розкачати, щоб тісто просвечивало.
3. Викласти на деко і випікати при 180 гр 7-8 хв до рум’яного кольору. Теплий хмиз посипати цукровою пудрою. Приємного апетиту)))