Дріжджові коржі на сметані як в СРСР простий рецепт в духовці. ГОСТ – це вам не ТУ! Коржі тануть у роті! Якщо в СРСР чогось надавався державний стандарт, то якість відповідала, по-іншому ніяк! Раніше ці коржі продавалися в магазинах по 28 копійок. Багато згадують їх досі. Сметанні коржі по ГОСТу! Державний стандарт якості не кожному продукту присвоюється, тому зберігаємо в закладки рецепт!!! Перевірено поколіннями часом!
Інгредієнти
Для опари:
140гр – води
15гр – пресованих дріжджів
200гр – борошна в/с
Для тіста:
Вся опара
300гр – борошна
75гр – цукру
5гр – солі
100гр – сметани
75гр – вершкового масла холодного
Жовток+1ст.л. води для змащування
Дріжджові коржі на сметані як в СРСР покроковий рецепт
1. Для опари:
Все перемішуємо і залишаємо при 24С на 1,5 години або на 1 годину при 30°С.
Все перемішуємо і залишаємо при 24С на 1,5 години або на 1 годину при 30°С.
Тісто:
Об’єднуємо борошно, сіль, цукор і вершкове масло, порізане кубиками. Перетираємо руками в крихту. Додаємо сметану і ще раз все перетираємо. Потім домішуємо опару і вимішуємо тісто кілька хвилин руками. Тісто виходить горбистим, перекладаємо його в миску, прикриваємо і залишаємо на 30 хвилин відпочити;
2. Після відпочинку продовжуємо вимішувати тісто. Заміс руками займе 5-6 хвилин. Тісто вийде гладким, однорідним. Знову перекладаємо в миску, прикриваємо і залишаємо на расстойку на 1 годину при 24С. Тісто має збільшиться в 2-2,5 раза.
3. тісто ділимо на 8 рівних частин по 110гр, підкочуємо в колобки, прикриваємо і залишаємо відпочити на 15 мнуть. Кожен колобок спочатку розминаємо руками, потім розкочуємо качалкою в круглу корж d-12-15 см, товщиною 1 см.
4. Коржі перекладаємо на деко, застелений пергаментним папером, прикриваємо і залишаємо на остаточну расстойку на 40 минут.
5. Через 40 хвилин зворотною стороною шпажки робимо поглиблення по колу, але не проколюємо тісто до кінця. Змащуємо жовтком, змішаним з 1ст.л. води і випікаємо при 190С 12-15 хвилин. Остуджуємо на решетке.
6. Якщо приготуєте точно дотримуючись рецептом, отримайте сметанні коржі зі смаком дитинства наших мам і бабушек.
Відео рецепт 👇