Судячи з опитування, 28% не любить пороги з дріжджового тіста. Це досить високий відсоток, тому я сумнівалася – чи потрібен рецепт 🤷♀️ Але, вирішила, що більшість тих, хто проголосував, включаючи мене, люблять пухнасте дріжджове тісто. А в цей раз воно зовсім нестандартне – з великою % сиру Рікотта. Як зробити смачний Дріжджовий пиріг з рікотти зі сливами рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
Пиріг розмір: 23*27 см:
Тісто:
Борошно сильна типу Манітоба » 250 р
Борошно пшеничне 250 г
Дріжджі інстантні 4 р
Яйце СВ 1 шт, 70 р
Сіль щіпка
Цукор 70 г
Сир Рікотта 200 р
Масло вершкове ж 82,5 % 30 р
Начинка:
Цедра 1 лайма
Мускатний горіх 1 шт. ( потреть на дрібній тертці)
Сік лайма 15 р
Цукор тростинний 25 р
Крохмаль картопляний 10 р
Сливи 350 р
Вода 150 г
Дріжджовий пиріг з рікотти зі сливами покроковий рецепт
1. Тісто: З’єднати обидва види борошна, цукор, сіль, дріжджі, рікотту пропустити через сито, додати до інгредієнтів, влити воду, яйце, додати розм’якшене вершкове масло, замісити до м’якого, гладкого, рівномірного тесту. Закрити плівкою, ємність, дочекатися збільшення вдвічі. Сливу очистити від косточки.
2. Збризнути соком лайма, потерти мускатний горіх. Тростинний цукор з’єднати з крохмалем, посипати сливи. Тісто розділити на 2 рівні частини, розкачати в прямокутник 22 *26 см.
3. Покласти половину слив, накрити таким же прямокутником, прикрасити рештою сливами, поставити в тепле місце хвилин на 20, і випікати при 190 10 хвилин при 170 25 хвилин. Остиглий пиріг прикрасити цедрою лайма.