Дуже шоколадний торт зі сметанним кремом і вершками простий рецепт. Сьогодні зловила себе на думці, що давно не ділилася з вами рецептами нових тортиків, хоча цей рецепт і був знятий мною досить давно, все ж я вирішила, що йому потрібно бути.
Інгредієнти
форма діаметр 18-20 см
6 середніх яєць
200 гр цукру
200 гр борошна
10 гр розпушувача
50 гр какао порошку
100 гр молока
60 гр рослинного масла
Щіпка солі
Ванілін або ванільний екстракт (за бажанням).
Крем прошарок:
150 гр шоколаду (можна гіркий або молочний) розтопити і остудити
70 гр дрібного цукру або цукрової пудри
450 гр сметани (беріть саму жирну яку тільки знайдете або як я візьміть 200 гр сметани і 250 гр вершків жирністю 35%)
Крем для вирівнювання:
400 гр рослинних вершків збиваємо з 50 гр цукру або цукрової пудри
Дуже шоколадний торт зі сметанним кремом і вершками покроковий рецепт
1. Яйця збиваємо з ваніліном і дрібкою солі пару хвилин, додати цукор і збиваємо до білого, додати у нашу збиту яєчну масу молоко і масло, далі борошно, какао-порошок і розпушувач збити на найменших обертах або перемішати з допомогою лопатки (можете додати сухі інгредієнти і потім рідкі). Перемішувати треба дуже обережно, щоб яєчна маса не осела.
2. Перекладаємо масу у форму. Якщо у вас таке ж кільце як у мене тоді дно форми обхопіть фольгою як на відео. Ворму нічим не змащуємо. Відправляємо бісквіт в попередньо розігріту духовку до 180° 10 хвилин, потім зменшуємо градуси до 160 і випікаємо до готовности.
3. Перші 20-25 навіть не заглядаємо в духовку (по закінченню цього часу я зазвичай відкриваю духовку і кладу зверху шматок фольги), і випікаємо до готовності бісквіта, готовність перевіряємо шпажкою або зубочисткой.
4. Готовий бісквіт виймаємо з духовки, залишаємо у формі хвилин на 30 і потім виймаємо з форми. Остуджуємо повністю при кімнатній температуре.
5. Крем прошарок:
Для початку в тару міксера відправляємо всі інгредієнти крім шоколаду і починаємо збивати до щільної маси, в самому кінці додаємо розтоплений шоколад і збиваємо не довго, буквально до однорідної массы.
Для початку в тару міксера відправляємо всі інгредієнти крім шоколаду і починаємо збивати до щільної маси, в самому кінці додаємо розтоплений шоколад і збиваємо не довго, буквально до однорідної массы.
6. Бісквіт ділимо на три рівні частини, кожен корж змащуємо кремом і робимо бортики з крему, в середину можете класти за бажанням шоколадну пасту або розтоплений охолоджений шоколад.