Дуже смачний сирний паска мякий

Дуже смачний сирний паска м’який рецепт простий в духовці. Той самий паска, у якого з’їдають не тільки шапочку з глазур’ю!)) Цей паску можна готувати як методом холодної расстойки, так і традиційним. У першому випадку немає ризику того, що тісто перебродить (перекиснет), якщо ви вчасно не продовжите працювати з ним, як коли ми робимо расстойку в теплі.
Дріжджі теж можна використовувати будь-які! Я вибираю найпростіший на мій погляд варіант😉 Якщо сир неоднорідний, його потрібно спочатку перетерти через сито, або (знову ж спрощено) можна пробити блендером з жовтками і цукром.

Інгредієнти

(на 2 високі форми діаметром 8 см) — на відео подвійна порція

250 г сиру 5-9% жирності
300 г борошна
4 г быстродейств. сухих дріжджів
2 жовтки
1 яйце
50 г розтопленого вершкового масла
100 г цукру
Щіпка солі
50-100 г наповнювача (родзинок, цукатів, пр. сухофруктів — заздалегідь вимочити в алкоголі або ароматному чаї/соку)
Цедра невеликого лимона або апельсина (дрібно натерта)
50-60 мл води при необхідності

Дуже смачний сирний паска м’який покроковий рецепт

1. Дріжджі змішати з борошном. Сир змішати з цукром, сіллю, яйцями і розтопленим маслом. Пробити масу блендером при необхідності. Додати сирну масу до борошняної, добре перемішати, додати цедру і родзинки/сухофрукти, замісити тісто. Якщо тісто густовато, додати рідину. Стінки миски змастити раст.маслом, накрити плівкою або полотенцем.

2. Дати тісту піднятися — небудь в теплому місці під кришкою (Воно має збільшитися приблизно в 2 рази, на це піде не менше години) або в холодильнику (>5•) під плівкою (8-12 годин). Розкласти тісто у форми, заповнюючи її наполовину, дати піднятися в теплому місці. Тісто має займати майже весь об’єм форми на висоту 3/4.

3. Випікати при 180 градусах в розігрітій духовці близько півгодини, якщо паски невеликі. Один великий паска буде дбати близько години. Готовність перевіряємо шпажкою. Якщо верх буде підгоряти, накрити фольгою! Ще є такий варіант: якщо ви знаєте, що духовка нагрівається поступово, можна не робити другу расстойку в формах, а відразу поставити паски випікатися в неразогретую духовку)

4. 🧁 Глазур у мене в цей раз сама елементарна — суміш лимонного соку і пудри з сухим молоком (молоко, щоб не було занадто солодко) і суміш ягідного соку з пудрою — для рожевого кольору

Відео рецепт 👇