Двошарова сирна запіканка зі сметанною заливкою простий рецепт. Цей рецепт я випробувала, коли ще свіжа полуниця починала своє життя у вигляді розсади. А зараз, мені здається, саме час готувати, і неодноразово! Крім того, що вона двошарова і з полуницею, в ній ще і білий шоколад. Смачно 🙂
Інгредієнти
Моя форма: 16 см
Основа:
500г сиру 9%
1,5 яйця
50г цукру
80г білого шоколаду
1,5 ст л манної крупи
Заливка:
300г сметани 15-20%
0,5 яйця
40г цукру
1 год л ванільного цукру
80г полуниці в начинку + трохи ягід для прикраси
Двошарова сирна запіканка зі сметанною заливкою покроковий рецепт
1. Основа:
Для більш гладкою текстурою запіканки сир найкраще пробити блендером або протерти через дрібне сито. До сиру додати яйця, цукор та крупу. Перемішати до однорідності. Шоколад розтопити на водяній бані, додати до сирної маси і знову ретельно перемішати. Дно форми простелити пергаментом, всередині змастити вершковим маслом. Влити основу для запіканки. Випікати при 160 °C близько 1 ч. Звертайте увагу на особливості вашої духовки, час приготування — підступна річ у рецептах).
Для більш гладкою текстурою запіканки сир найкраще пробити блендером або протерти через дрібне сито. До сиру додати яйця, цукор та крупу. Перемішати до однорідності. Шоколад розтопити на водяній бані, додати до сирної маси і знову ретельно перемішати. Дно форми простелити пергаментом, всередині змастити вершковим маслом. Влити основу для запіканки. Випікати при 160 °C близько 1 ч. Звертайте увагу на особливості вашої духовки, час приготування — підступна річ у рецептах).
2. Заливка: Змішати сметану, яйце і цукор двох видів. Полуницю для начинки порізати на шматочки. На готову ще гарячу сирну основу викласти шматочки полуниці, акуратно залити сметанною масою. Випікати ще 15-20 хв. По краях заливка повинна схопитися, а в центрі залишиться трохи подвижной.
3. Готово, вимикаємо духовку! Остудіть запіканку спочатку в кімнаті, а потім не менш 4х годин у холодильнику. А потім прикрасьте полуницею і подавайте до столу.