Як смачно зробити Еклери з шоколадним кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Для тесту:
молоко – 90 гр.
вода – 158 мл
сіль – 5 гр.
цукор – 10 гр.
масло вершкове – 110 гр.
борошно – 135 гр.
яйця – 185 гр.
Шоколадне кремю:
Жовтки – 1 шт.
Яйця – 25 гр.(половина яйця С1)
Вершки – 250 мл
Темний шоколад 55-65% – 125 гр.
Масло вершкове кімнатної темп. – 25 гр.
Збитий ганаш:
Вершки – 230 мл
Шоколад темний 55-65% – 45 гр.
Шоколад молочний – 45 гр.
Еклери з шоколадним кремом покроковий рецепт
1. В сотейнику змішати молоко, воду, масло, сіль і цукор. Доводимо суміш до кипіння і розчинення масла. Разом всипаємо борошно і інтенсивно перемішуємо дерев’яною лопаткою до утворення борошняний скоринки на дні сковороди. Перекладаємо в чашу міксера з насадкою весло і повільно прокручуємо тісто. Збільшуємо швидкість і додаємо яйця по одному, ретельно вимішуючи після кожного. Готове тісто повинно повільно звисати, утворюючи «дзьобик».
2. Відсаджуємо вироби на килимок. Випікаємо при 160-170 гр. хвилин 35-40,до готовності. Духовку під час випікання (перші 20 хвилин) не відкривати! Скласти В сотейник яйця, жовток і вершки. Нагріти до 80 гр.(до легкого загусання, весь час помішуючи.) Вилити гарячу масу на шоколад, пробити заглибним блендером. Трохи остудити (хвилин 10-15). Додати масло і знову пробити блендером. Накрити харчовою плівкою вконтакт і прибрати в холодильник на 10-12 часов.
3. Вершки нагріти до закипання. Вилити поверх усього шоколаду, перемішати і пробити заглибним блендером. Накрити плівкою вконтакт і прибрати в холодильник на 10-12 годин. Збірка: Начинити еклери шоколадним кремю. Збити шоколадний ганаш до щільного крему. Викласти в кондитерський мішок з насадкою Французька зірка 15 мм.