Як приготувати смачні Фаршировані кабачки човники з сиром, помідорами та перцем рецепт простий. Сьогодні готуємо смачне, а, головне, просте блюдо з кабачків.
Інгредієнти
Сіль – за смаком
Пшоно – 100 грам (5-6 столових ложок)
Помідори – 2 штуки (великі)
Чорний перець мелений – за смаком
Рослинне масло – для смаження
Болгарський перець – 1 штука
Кабачки невеликі – 4 штуки
Цибуля ріпчаста – 1 штука
Часник – 1-3 зубчики
Сир – 100 грам
Фаршировані кабачки човники з сиром і помідорами покроковий рецепт
1. Кабачок потрібно вимити й обсушити. Відрізаємо у нього носик і плодоніжку. Розрізаємо кабачок уздовж навпіл на дві рівні частини. Частина м’якоті потрібно видалити, залишаючи стінки товщиною приблизно 0,5-1 див. Я це вирішила зробити ложкою для морозива. Тепер підготуємо овочі для начинки. М’якоть кабачка потрібно нарізати маленькими кубиками. Цибуля очистити, вимити і дрібно нарізати. У мене голівка маленька, я вирішила залишити полукольцами.
2. Болгарський перець також дрібно нарізаємо. Помідор потрібно вимити і нарізати невеликими кубиками. Пару зубчиків часнику потрібно натерти на дрібній тертці або пропустити через чеснокодавку. Крім того, потрібно заздалегідь відварити пшоно в підсоленій воді до готовності. Начинку для кабачків я буду обсмажувати. Для цього, розігріваємо на сковороді рослинне масло. Викладаємо цибулю і часник, обсмажуємо 1-2 хвилини. Я готую 1 кабачок.
3. Висипаємо болгарський перець, ще трохи обсмажуємо. Додаємо м’якоть кабачка і нарізаний помідор. Смажимо ще 5 хвилин. Додаємо сіль і мелений чорний перець за смаком. Все перемішуємо і тушкуємо ще деякий час. В кінці додаємо варене пшоно і все перемішуємо. Начинка для кабачків готова.
4. Крім того, потрібно натерти трохи сира на крупній тертці. Форму для запікання або на деко змащуємо олією. Викладаємо половинки кабачків і наповнюємо їх начинкою. У мене на каналі є рецепти смачних закусочних пирогів з овочів. Ссилочку на рецепти обов’язково залишу в описі під цим видео.
5. Зверху посипаємо натертим сиром і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 30-40 хвилин. Щоб перевірити готовність кабачка, проткніть його ножем або виделкою, він повинен бути м’яким. Готові човники з кабачків викладаємо на блюдо.
6. Я вирішила їх прикрасити зеленню. Кабачок, сир і овочева начинка з пшоном прекрасно поєднуються між собою. Таку страву можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Приємного апетиту!