Французький цибулевий суп з білим вином класичний

Як зробити смачний Французький цибульний суп з білим вином класичний простий рецепт домашній 🧅 Раніше я думала, що цибульний суп це несусвітня гидоту, рівно до того моменту, коли спробувала його вперше. Чоловік приніс горщики з ароматним супом від свекрухи і це було чудово! Зігріваючий, вершковий, з приємною ноткою в смаку від білого вина і вже мало нагадує про цибулю! Перед вами рецепт цибульного супу, який я взяла у Джулії Чайлд, у Огюста Ескоф’є дуже схожий варіант.

Інгредієнти

на 2 порції:
▫️Багет, 2-4 скибочки
▫️400 гр цибулі (2 великі цибулини), або більше, якщо хочете суп погустіше
▫️30 гр вершкового масла
▫️15 гр оливкової олії
▫️½ ч. л. солі
▫️⅛ ч. л. цукру
▫️6 гр або ½ ст. л борошна
▫️60 мл білого сухого вина або вермуту
▫️1,2 л коричневого бульйону (курячий або яловичий) рецепт в актуальних
▫️Чорний перець
▫️60 гр натертого сиру (будь напівтвердий, який добре плавиться)

Французький цибулевий суп з білим вином класичний покроковий рецепт

1. Нарізаємо хліб на шматочки, поливаємо оливковою олією. Готуємо в духовці при 200 градусах до рум’яності 10-15 хвилин. Тонко нарізаємо цибулю на пір’ячко. У каструлі розігріваємо вершкове і оливкове масло. Готуємо цибулю на слабкому вогні під кришкою 15 хвилин, за цей час він розм’якшиться. Додаємо сіль і цукор, додаємо вогонь до среднего.

2. Готуємо часто помішуючи 30-40 хвилин до глибокого золотистого відтінку. Додаємо борошно, перемішуємо. Вливаємо вино, бульйон і за бажанням коньяк і варимо на слабкому вогні, періодично знімаючи піну 30-40 хвилин або больше.

3. Пробуємо готовий суп, якщо необхідно додаємо сіль, цукор, чорний перець. У готовий суп додаємо 30 гр натертого сиру. Розливаємо суп по горщикам. Зверху викладаємо грінки, посипаємо сыром.

4. Готуємо в духовці 20 хвилин при 160 градусах. Далі на режимі «гриль» підрум’янюємо сир на грінках 2-5 хвилин. Готовий суп можна посипати чебрецем для аромату!

Відео рецепт 👇