Як приготувати смачний домашній Фруктовий пиріг зі сливою і меренгою рецепт в духовці.
Інгредієнти
70г борошна
130гсл.масла
40г цукру
40 мл молока
1 яйце
1 ч. ложку лікеру або 1/2ч.ложку ванільною есенції
1/2 ч. ложку з гіркою розпушувача
1 ч. ложки крохмалю
250г слив без кісточок
4 білка
150г сах. пудри
1/2 ч. ложки лимонної кислоти
щіпка солі
мигдальні пелюстки для посипання
ВИХІД: 8 порцій
Фруктовий пиріг зі сливою і меренгою покроковий рецепт
1. Всі продукти мають бути кімнатної температури. М’яке масло збити з цукром до пишності. Додати яйце, вимішуючи до однорідності. У молоці розчинити сіль, додати разом з лікером ( або есенцією) в масляну суміш, а також і просіяне разом з розпушувачем борошно в 2-3 приема.
2. Довго не місити. Форму 18см або кільце змастити сл.маслом. Викласти тісто, розрівняти і спекти майже до готовності в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці, хвилин 20. Корж посипати крохмалем і викласти на нього сливи, розрізом вгору. Збити білки з лимонною кислотою до м’якої лены.
3. Потім, поступово додаючи сах. пудру збити до твердих піків. Готову викласти меренгу на сливи і посилати мигдалевими пелюстками. Знову поставити в духовку, температуру в якій знизити до 150 градусів, на 25 – З0 хвилин. Остудить.