Фрикадельки з фаршу в духовці

Як зробити Фрикадельки з фаршу в духовці рецепт простий. Страви з фаршу універсальні і ідеальні для загального столу 🥰👌 Сподіваюся у вашій родині ці найніжніші фрикадельки теж полюблять. ВІК: якщо введені всі інгредієнти👍🏻підбирайте зручну для маляти консистенцію (розім’яти виделкою, нарізати шматочками). Варіант для самих маленьких див на фото в кінці🐣
Якщо є алергія/непереносимість:
* на яйця – просто виключіть
* молочку – замінити рослинним молоком або звичайною водою
* глютен- можна придбати безглютенові сухарі (на ozon) або замінити на кукурудзяний крохмаль (3 ст. л)🌽

Інгредієнти

500 г змішаного фаршу (яловичина+курка або індичка)
1 / 2 середньої цибулини
50 гр панірувальних сухарів+трохи для панірування (можна борошно)
1 яйце
4 ст. л молока
Сіль, спеції (часник сушений, перець запашний)

Для гарніру:
Картоплю
Зелений горошок
Сіль, спеції (паприка, суміш італійських трав)

Фрикадельки з фаршу в духовці покроковий рецепт

1. Я завжди пюрирую цибулю для фаршу – так ніжніше. Змішати всі інгредієнти, дуже добре вимісити фарш. Сформувати кульки розміром з волоський горіх. В оригіналі фрикадельки не панірують і обсмажують на сильному вогні. Я трохи обваляла в сухариках для збереження соковитості під час запікання (можна пропустити панірування).
2. Викласти на змащене деко фрикадельки і запікати в розігрітій до 200′ духовці~20 хвилин. ГАРНІР: картопля почистити і нарізати дольками.
3. Додати сіль, паприку, трави і запекти (можна додати трохи вершкового або топленого масла). Запікаю картоплю закритим і за 5-7 хвилин до готовності відкриваю. Горошок відварити по инструкции.

Відео рецепт 👇