Похрустим галетой. І взимку і влітку! Та ще як Похрустим! Якби Павло Воля спробував мої галети з насінням, то навідріз відмовився б рекламувати сухарики😃, тому, що галети – це не тільки смачно, але і корисно! Вже давала рецепт крекерів на залишках закваски, але ці галети зовсім інші.
Інгредієнти
150гр – залишків закваски
200-250гр – води (залежить від закваски 50% вологості або 100%)
120гр – пшеничного ц/з борошна
60гр – вівсяних пластівців
10гр – меду
6г – солі
10гр – оливкової олії
30гр – соняшникового насіння
30гр – гарбузових насіннячок
20гр – кунжутного насіння
20гр – лляних насіннячок
Ще трохи кунжуту білого і темного для посипання
Галети на залишках закваски покроковий рецепт
1. Залишки закваски розпускаємо в воді, додаємо мед, борошно, вівсянку, сіль і все перемішуємо. Потім масло і в кінці замісу все насіння; Тісто викладаємо на деко, застелений пекарської папером, і розподіляємо тонким шаром за допомогою м’якого скребка. Зверху присипаємо кунжутом.
2. Прикриваємо і залишаємо при кімнатній температурі на 1,5-2 години; Випікаємо при 160°С близько 45-60 хвилин (залежить від товщини тесту); Порційно нарізаємо (можна з допомогою ножа для піци або навіть ножицями).
3. Після нарізки галети можна ще підсушити: чим сухіше, тим смачніше. Не сумуємо, Похрустим! Такий смак підніме настрій 💯, а користь від закваски і насіння 💯+💯❤️
Відео рецепт 👇