Як смачно зробити Гарбузове булочки гарбузики простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Можна сміливо готувати цю страву на будь-яке свято: День Народження, Новий Рік, Різдво, День Валентина, Великдень, 8 Березня, Хеллоуїн.
Інгредієнти
Гарбуз – 400г
Масло вершкове – 80г
Молоко – 150мл.
Борошно – 470-520 р (визначитеся по консистенції тесту)
Дріжджі – 2 ч. л.
Сіль – ½ ч. л.
Пару крапель харчову фарбу-оранжевого кольору(можна і без цього)
Цукор – 90г
Ванілін або Цедра лимона або апельсина – 1/2 ч. л.
Мастило:
Жовток – 1
Молоко – 30 мл.
Гарбузове булочки гарбузики покроковий рецепт
1. Для початку необхідно приготувати пюре з гарбуза. Для цього сам гарбуз потрібно або запекти в духовці, або зварити, або відварити її на пару і перетерти в блендері. Далі, в молоці розчинити пару ложок цукру, дріжджі і залишити на 15 хвилин. Після чого виливаємо туди масло кімнатної температури, ретельно перемішуємо, додаємо яйце і перемішуємо ще раз.
2. Потім сюди ж додаємо пюре гарбуза, знову перемішуємо і поступово додаємо борошно, ванілін або цедру. Замішуємо м’яке, трохи липке тісто. При цьому необхідно розуміти, чим довше ми будемо вимішувати тісто, тим більш пишним воно вийде. Буде краще приділити цьому процесу 15-20 хвилин (додаємо в кінці ще 20 г масло кімнатної температури і замішуємо гарненько).
3. Потім тісто прибираємо в досить велику миску, накриваємо його, щоб воно не заветріться, і залишаємо в теплі для расстойки приблизно на годину-півтора. Тісто за цей час збільшиться в 2 рази, може навіть більше. 1 рази обминаем.
4. тісто ділимо на 9-12 частин і формуємо акуратні кульки. потім ниточкою розв’язуємо, дамо форму гарбуза (всі показала на відео). Після цього змішуємо жовток з ложкою молока і змащуємо все булочки.
5. Далі залишаємо їх на расстойку ще раз приблизно на 30 хвилин. Прогріваємо духовку до 180-190 градусів і випікаємо булочки приблизно протягом 20 хвилин, тут багато чого буде залежати від індивідуальних особливостей кожної духовки.
Відео рецепт 👇