У мене дуже неоднозначне ставлення до гарбуза, а точніше від року до року воно різне. Люблю її і додаю всюди, то не їм зовсім. У цьому сезоні здається заново закохуюся в цю гігантську ягоду) Як зробити Гарбузовий суп пюре з часником, сочевицею і морквою рецепт простий. Вже була у мене смачна пшоняна каша з гарбузом, ну, а сьогодні – потрясний гарбузовий суп і він з секретним інгредієнтом, який на мій погляд підносить його над іншими подібними супами😄 Тут є червона сочевиця, небагато, але якою вона дає смак і баланс… мммм… Але ніж п’ять разів прочитати, краще один раз приготувати і спробувати. Так що записуйте рецепт!
Інгредієнти
700 гр гарбуза
1 цибулина
2 зубчики часнику
1 морква
Рослинне масло для смаження
100 гр сочевиці
150 мл вершків або кокосового молока
700 мл бульйону чи води
Гарбузовий суп пюре з часником, сочевицею і морквою покроковий рецепт
1. Нарізати цибулю і моркву півкільцями, часник подрібнити. Гарбуз очистити і нарізати великим кубиком. У каструлі з товстим дном і обсмажити на підігрітому олії цибулю, часник і моркву пару минут.
2. Додати 1 ч. л. порошку каррі і прогріти ще одну хвилину. Додати гарбуз і ще трохи обсмажити. Додати сочевицю, бульйон або воду і кокосове молоко.
3. Довести до кипіння, посолити і варити до м’якості гарбуза. Трохи остудити і пюрировать суп блендером. Подавати гарячим з зеленню, гарбузовим насінням та сухариками.