Як зробити Гарбузовий суп-пюре з нутом рецепт простий. Яскравий і гарячий суп зі східним ароматом. Нут дасть насиченість супу і вершковий смак. Нут можна замінити білою квасолею. Для швидкості приготування використовую в супі консервовані боби. Куркума, кумін і сумах – неповторний аромат Сходу. Томати – додадуть приємну кислинку і ще більш насичений колір. До речі, пісний суп виходить! І вегетаріанці будуть таким ради!)
⠀
⠀
⠀
⠀
Інгредієнти
Гарбуз – 700 гр
Часник – 3 зуб.
Масло рослинне – 3 ст. ложки Куркума – 1 ч. л.
Мелений кумін – 1 ч. л.
Сумах – 1 ч. л. (можна замінити на 1 ст. л. соку лимона)
Томатна пасату (протерті томати консервовані) – 400 гр
Овочевий бульйон (або гаряча вода) – 1 літр
Нут консервований (або відварена) – 400 гр
Цукор – 0,5 ч. л.
Сіль – за смаком
Перець чорний – за смаком
⠀
Для подачі:
Нут консервований – 200 г Зелень (кінза або петрушка)
Гарбузовий суп-пюре з нутом покроковий рецепт
1. У каструлі розігріти олію, покласти подрібнений часник, смажити пів хвилини помішуючи, до появи ароматів. Додати гарбуз, нарізану дрібними кубиками, всипати спеції (куркума, сумах, кумин). Смажимо помішуючи, до появи ароматів специй.
2. Всипати нут, влити томатну пасат, влити овочевий бульйон (або просто гарячу воду), посолити, поперчити. Дати супу закипіти, прикрити кришкою, варити хвилин тридцять, до м’якості і повної готовності тыквы.
3. Перелити суп в блендер і пробити до однорідного пюре. Потім перелити суп-пюре назад в каструлю. ⠀ При подачі супу покласти в кожну тарілку нут і присипати зеленью.