Гата вірменська кругла

Як смачно зробити Гата вірменська кругла простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сама смачна випічка для мене. Вірменська кругла гата. Хто ще не пробував, раджу спробувати, це шалено смачно

Інгредієнти

Опара
100 мл води
1 г/л цукру
2 ст/л борошна
1 ч/л дріжджі

Для тесту
Вся опара
Вершкове масло-150г
Борошно пшеничне 650-700 г(+/-)
Молоко 250 мл
Яйця 2 шт
Цукор 100 р
Сіль
Раст.олія— 50 мл

Начинка (хориз)
Вершкове масло (кімнатної температури) 100г
Цукор -120 г
Борошно- тут треба чисто на око(на відео показала як)
Ванілін
Щіпка розпушувача

Гата вірменська кругла покроковий рецепт

1. Першим ділом готуємо опару: у теплу воду додаємо цукор, дріжджі, борошно , добре перемішати і залишаємо на 20 хвилин. Потім, у тепле молоко додаємо вся опара, цукру, олії, потім додаємо яйця і збиваємо до однорідності. Далі додаємо сіль, просіваємо борошно і замішуємо м’яке тісто .
2. замішуємо Тісто на 10-15 хвилин з рослинним маслом, виходить, приблизно 50 мл рослинна олія замішуємо до гладкості тесту. Залишаємо на годину. Начинка: Змішуємо м’яке масло і цукор, збиваємо міксером, потім додаємо ванілін, щіпка розпушувача і борошно . І розтираємо все в крихту. Крихта повинна бути вологою, але при цьому розсипчастою. Кількість борошна теж регулируйте.

3. Формуємо гату. Ділимо тісто на 2 частини (якщо хочете, щоб були великі, як у мене, а якщо маленькі , можна на 3-4) , руками відкриємо, Насипаємо всередину начинку і натягуємо з країв, надаючи форму “колобка”, потім розплющуємо гату і формуємо коржик . Ставимо на деко, закриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин. Потім змащуємо яйцем і відправляємо в духовку, при 190-200 градусів. Бажано проколоти гату виделкою в декількох місцях, щоб вона рівномірно пропеклась.