Горіхове печиво без муки, без яєць і без олії простий рецепт в духовці. В рецепті арахісову пасту можна замінити на будь-горіхову, також і мигдалеву борошно можна заміняти інший горіховою (крім кокосової, вона занадто вологоємна). Патоку медом або цукром замінювати не раджу. Паста і патока повинні бути кімнатної температури, щоб заміс був легше. Чим тонше печиво, тим швидше воно спечеться. Але не бажано піч більше 12 хв.
Інгредієнти
150 г мигдальної муки (у мене 100 г мигдальної і 50 фундучной),
120 г мальтозної патоки,
100 г арахісової пасти,
1/2 ч. л. розпушувача,
щіпка солі (бажано Fleur de sel),
кунжут.
Горіхове печиво без муки, без яєць і без олії покроковий рецепт
1. З’єднати до однорідності патоку з пастою. Додати сіль. У борошно вимішати розпушувач, всипати в тісто. Замісити. Скачати кульки вагою 40 г (9 шт). Кожен кульку обваляти в кунжуті і викласти на противень.
2. Склянкою з плоским дном притиснути заготовки. Випікати при 175 гр. Моє печиво висотою близько 1 див. пеклося 10 мин.
3. Краї трохи хрусткі, середина м’яка. Якщо хочеться більш хрусткого печива, то робіть потоньше.