Горіховий торт з заварним кремом і збитими вершками

Як зробити Горіховий торт з заварним кремом і збитими вершками рецепт простий 👌 Дуже святковий і новорічний🎄 Він ніжний, насичений горіховий . Можна змінювати горіхи , додати дрібку спецій або трохи тертого шоколаду на крем, при складанні торта вийде новий смак 😍 Як Ваші канікули? Відпочиваєте чи вже працюєте?☺️ Що цікавого встигли зробити ? Ми кожен день ходимо в театри/музеї/кіно/парки/садиби.

Інгредієнти

Коржі
мигдальна Борошно 120г
Волоські горіхи і фундук (подрібнені) 80г
Цукрова пудра 180 р
Білок 200 р

Крем
Жовток 100г
Молоко-125 мл
Ванільний стручок
Цукор 50 г
збиті Вершки 33 % 100мл
Желатин-3 г розвести 1стл води і залишити набрякнути

Шоколадний декор
Білий шоколад 70 р
Вершки 20 г
Темний шоколад 20 г

Горіховий торт з заварним кремом і збитими вершками покроковий рецепт

1. Корж. Збити білки до стійких піків, всипати цукор збити до повного розчинення. Просіяти в білкову масу мигдалеву борошно і горішки в кілька етапів, ретельно вмішуючи лопаткою. На пекарської папері намалювати 4 кола діаметр 17 см, Відсадити тісто за допомогою кондитерського мішка, присипати цукровою пудрою і залишити на 15 хвилин, випікати при 180С близько 15 минут.
2. Вийняти, остудити коржі на пергаменті, акуратно прибрати папір. Молоко прогріти з ваніллю Злегка виделкою змішати жовток з цукром. Акуратно влити молоко в жовтки, постійно помішуючи. Повернути яєчну суміш в сотейник і поставити на середній вогонь, довести до кремоподібної консистенции.
3. Додати желатин, пробити блендером, залишити остигати під плівкою. Збиті Вершки ввести в крем, збити. Зібрати торт, краще в кільці, проклавши ацетатної плівкою борт, кожен корж промазуємо кремом. Верхній корж мастити не треба. Прибрати в холодильник на ніч. Білий шоколад розтопити з вершками і добре рівномірно розмішати, остудити і залити верх торта.
4. Завдати розтопленим темним шоколадом спіраль і зубочисткою провести промені з центру до краю торта і назад. Прибрати кільце. Прикрасити боки мигдалевими пелюстками. Можна додати будь-який інший декор. Наприклад, печиво у вигляді снежинок.