Грецька Клефтіко з баранини в духовці

Грецька Клефтіко з баранини в духовці за кіпрський простий рецепт. Ми спростимо завдання і приготуємо ягняти з травами і овочами в духовці, у згортку з фольги і пергаменту, на низьких температурах, протягом тривалого часу. Щоб м’ясо не було прісним, замаринуем його протягом ночі (10-12 годин) в суміші солі, оливкового масла, чорного перцю, розмарину і чебрецю.

Інгредієнти

Бараняча лопатка — 1 шт;
Картопля — 5-6 шт;
Ріпчаста цибуля — 2 шт;
Часник — 1 головка;
Чебрець сушений — 1 ч. л.;
Розмарин сушений — 1 ч. л.;
Морква — 1-2 шт;
Стебло селери — 1-2 шт;
Оливкова олія — 30 мл;
Сіль — 1 ст. л., або за смаком.

Грецька Клефтіко з баранини в духовці покроковий рецепт

1. Мариновану лопатку розрізати по суглобу. Картоплю нарізати половинками. Моркву нарізати великими шматочками. Ріпчасту цибулю нарізати великими перами. Селера довільно нарізати. Часник розібрати на зубчики, очистити. Далі все дуже просто! ⠀

2. Розігріти сковороду, на сильному вогні обсмажити до яскравого рум’янцю цибулю і моркву. ⠀ Дно вогнетривкої форми вистилати двома-трьома шарами фольги і пергаменту. Викласти картоплю, частину смаженої цибулі з морквою, селера, посолити, посипати травами. Викласти зубчики часнику, полити оливковою маслом.

3. Зверху покласти шматок м’яса, викласти залишився цибулю і моркву. Акуратно загорнути фольгу і пергамент у цупкий згорток. ⠀ Поставити в розігріту духовку і випікати 25 хвилин при 220-250°С.

4. Потім, не дістаючи з духовки, зменшити до 140°С і випікати 3,5-4 години. М’ясо повинно легко відділятися від кістки. Дістати з духовки і дати трохи охолонути. ⠀ Можна розкласти на тарілки, а можна подати прямо в вогнетривкої формі, акуратно підвернувши фольгу і пергамент 👍

Відео рецепт 👇