Грибний суп пюре з свіжих лисичок з вершками

Це ж вихідні! Теплі вересневі, хочеться в ліс за грибами… Як зробити смачний Грибний суп пюре з свіжих лисичок з вершками простий рецепт. Якщо у Вас теж немає лісу, як і в мене, то руді лисички навіть з ринку передадуть неймовірний лісовий аромат. Я три місяці після пожежі не готувала. Але встояти від лисичок неможливо! КОРОЛЬ ОСІННІХ СУПІВ. Побалуйте себе і близьких найсмачнішим осіннім супом.

Інгредієнти

на 3 л. каструлю:

Цибуля – 1-2 шт.
Морква – 2 шт.
Картопля – 4-5 середніх
Кокосове жирне молоко (або Ваші улюблені вершки) – 200 мл
Лисички – 0.5 кг.
Сіль – за смаком
Спеції – чорний мелений перець, мускатний горіх, часник сушений, куркума і копчена паприка – за смаком
Масло для смаження (у мене раф.кокосове)

Грибний суп пюре з свіжих лисичок з вершками покроковий рецепт

1. Підготувати лисички. Ретельно промити і порізати. 🔸️Цибулю нашаткувати. 🔸️У каструлю налити ложку масла для смаження і пасерувати цибулю до золотистого кольору. 🔸️Потім додати моркву і через 5 хвилин картоплю. Пасерувати овочі ще 5-10 хвилин. 🔸️Додати в каструлю гарячої води і варити до готовности.

2. В цей час на розігріту сковороду додати ложку масла і обсмажити лисички. Потрібно випарувати рідину і обсмажувати до золотистого кольору. Додати сіль і специи.

3. В каструлю з овочами додаємо склянку кокосового молока і половину обсмажених грибів. 🔸️Після закипання вимикаємо 🔸️Блендерим 🔸️Розливаємо по тарілках, топпингуем залишилися лисичками і зеленью.

Відео рецепт 👇