Як зробити Хліб Фокачча на биге рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
Біга:
50 г води
100 г борошна
1 щіпка сухих дріжджів (або 0,1 г свіжих дріжджів – розмір з горошинку чорного перцю)
Тісто:
320 г холодної води (1)
500 г борошна
150 м біги
30 г оливкової олії
13 г солі
1 г сухих дріжджів ( або 3 г свіжих дріжджів)
65 г холодної води (2)
Хліб Фокачча на биге покроковий рецепт
1. Біга:
Розвести дріжджі у воді, додати борошно і замісити тісто. Сформувати кулю і прибрати в миску під плівку на 12-18 год при кімнатній температурі або на 48 годину в холодильнику. Біга повинна дозріти (стати пузыристой, піднятися).
Розвести дріжджі у воді, додати борошно і замісити тісто. Сформувати кулю і прибрати в миску під плівку на 12-18 год при кімнатній температурі або на 48 годину в холодильнику. Біга повинна дозріти (стати пузыристой, піднятися).
2. Тісто: З’єднати бігу, воду (1), борошно і дріжджі, перемішати до об’єднання і залишити на 30-45 хв, накривши плівкою, потім почати заміс. Вимісити до глютенового вікна, додати сіль, масло і частину води (2). Місити до гладкості, поступово додаючи воду, що залишилася (2). Може знадобитися більше або менше води (2), дивіться за тесту.
3. Залишити на бродіння на 2-3 години, обминаючи два рази через 30 та 60 хв. Тісто має піднятися. Розділити тісто на 2 частини. Включити духовку на 250 градусів. Викласти тісто на деко, пальцями розтягнути заготовки і залишити відпочити на годину (поки гріється духовка).
4. Налити оливкову олію на заготовки, розподілити пальцями по тесту, тикаючи пальцями і роблячи ямочки) Викласти начинку, посипати італійськими травами, сиром. Випікати 20 хв при температурі 230 градусів ( я печу з каменем). Приємного апетиту!