Як зробити Хліб Хала плетінка з журавлиною рецепт простий в духовці. Скільки мені за день попалося постів та історій з риданнями блогерами. Звичайно, прикро втратити такий обсяг роботи, але щоб влаштовувати публічні ридання – ну вже немає. Готувати і ділитися з вами рецептами я продовжу на інших платформах. Ви знаєте, де мене шукати 😉 Хала або просто плетінка з журавлиною. Дуже ніжні, «пухнасті» булочки. Журавлину можна використовувати і свіжий, і в’яленої – на ваш смак. І це той самий випадок, коли випічка просто не може не вийти. Ідеально вивірений рецепт – все, як я люблю.
Інгредієнти
Сухі дріжджі – 2 1/4 ч. л.
Тепла вода – 250 мл
Цукор – 70 г
Яйця – 3 шт
Рослинна олія – 60 г
Сіль – 2 ч. л.
Борошно – 580 р
В’ялена журавлина – 1 склянка (або свіжа – 125 г)
Яйце – 1 шт
Вода – 1 ст. л.
Мигдаль
Хліб Хала плетінка з журавлиною покроковий рецепт
1. У мисці змішайте дріжджі і теплу воду. Зачекайте 5 хвилин до активації дріжджів. Додайте цукор, яйця, рослинне масло і сіль. Перемішайте. З допомогою гака планетарного міксера (або вручну) замішайте тісто, поступово додаючи борошно в рідкі інгредієнти. Тісто повинне вийти трохи липким і плотным.
2. Перекладіть тісто на присипану борошном поверхню, додайте журавлину і заважайте руками до тих пір, поки журавлина рівномірно не розподілиться по тесту. Перекладіть тісто в змащену олією миску, накрийте рушником і залиште на 1 годину. Примніть тісто, щоб випустити зайве повітря. Розділіть на 6 рівних частин і залиште під рушником на 10 минут.
3. Розкачати кожну частину в джгутики. З трьох джгутів сплетіть косу. У вас вийде дві кіски. Знову накрийте тісто і залиште на 45 хвилин. Розігрійте духовку до 180 градусів. Збийте яйце з водою. Змастіть кіски і посипте їх подрібненим мигдалем. Випікайте близько 20-25 минут.