Хліб з гарбузовим насінням в духовці

Як смачно зробити Хліб з гарбузовим насінням в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Черговий хліб на дріжджовий опарі. Трохи змінила рецептуру Джеффері і вийшов чудовий вершковий хліб з яскравим смаком насіння. Рекомендую!

Інгредієнти

Пат ферментэ:
– 180 борошна гш зс
– 120 води
– 4 солі
– близько 0.8 грам свіжих дріжджів (кулька розміром з зелений горошок)
Все змішати і залишити при 20-21 градусах на 12-16 годин (я залишала на підвіконні 🤗)

Підготовка насіння:
– 130 грам очищених насіння соняшнику гарненько промити і просушити на сковороді до легкого рум’янцю, остудити.

Тісто:
– 260-300 холодної води (відразу візьміть меншу кількість, при необхідності додасте в процесі замісу)
– 7 грам свіжих дріжджів
– 25 патоки житній мальтозної темної (якщо немає, можна замінити медом)
– 420 борошна гш зс
– 10 солі
– пат ферментэ

Хліб з гарбузовим насінням в духовці покроковий рецепт

1. Змішати воду і дріжджі, що б вони добре розійшлися. Додати патоку. Всипати борошно, змішати і залишити на ферментолиз на 15-30 хвилин. Почати заміс. Через хвилини 3-5 ввести пат ферментэ і сіль. Замісити м’яке тісто (при необхідності додайте утриману воду).

2. В самому кінці додати підсушене насіння. Перекласти тісто в контейнер. Бродіння в теплі при 22-24 близько 2 годин. Через годину зробити складку. За готовність розділити тісто на 2 частини. Зробити попередню формування. Отлежка 15-20 хвилин. Сформувати батардом. Трохи насіння промити, висипати на дошку і плоску тарелку.

3. Верх заготовки вмочити в мокрі насіння і укласти на расстойку в кошик. Остаточна розстойка близько 1-1,5 годин. Заготовки повинні збільшитися, але зберегти купол. Надріз (я робила 2 прямих, так як з насінням важко робити надрізи під кутом) Випічка з парою при 240 15 хв, без пари при 220 15-20 хвилин. Дуже смачний цей хліб з маслом.